• www.henriks-hvidevarer.dk

Lene Gammeljord har altid nye planer. Foto: Ulrik Jensen

Havens dag for både børn og voksne

Vordingborg Plantehandel inviterede på Havens Dag i weekenden. Her kunne man både høre om at holde høns i haven, møde spejderne, smage Valdemar-bryg og naturligvis gå på opdagelse blandt haveplanterne.

Vordingborg I lighed med en lang række planteskoler over hele landet markerede Vordingborg Plantehandel, der ligger i Vordingborgs vestlige udkant, ”Havens Dag” med en række aktiviteter for både børn og voksne. Årets tema var ”Gør din have til en leg”, og helt i tråd med det, havde Lene Gammeljord, som bestyrer Vordingborg Plantehandel, sørget for tilbud for både børn og voksne. 
Som nabo til Vordingborg Fjerkræklub var det nærliggende at invitere medlemmer af klubben indenfor på planteskolen for at tage en snak om at holde høns i haven.  KFUM spejderne var på plads med lejrbål, snobrødsbagning og andre aktiviteter for børnene, og det samme var Elsebeth, som tilbød ansigtsmaling til børnene. 
For de voksne var der ølsmagning af de tre lokale Valdemar-øl fra Næstved Bryghus.

Nyt navn
Lene Gammeljord løfter sløret for, at man har planer om at skifte navnet Vordingborg Plantehandel ud med navnet Flemmings Planteskole Vordingborg for at understrege samhørigheden med Flemmings Planteskole Ugledige.  Ægteparret Søren og Lene Gammeljord bestyrer hver deres afdeling af Flemmings Planteskole og er som sådan en slags indbyrdes konkurrenter omkring det fælles koncept.  Lene Gammeljord lægger ikke skjul på, at hun gerne udfordrer ægtefællen Søren i en smule gemytligt drilleri på hjemmefronten, når snakken går om dagens dont. 
Samtidig er Søren i Ugledige en tryg livline, hvis der skulle komme en forespørgsel, som Lene ikke lige kan svare på.
Et stort udvalg af planter og en udstrakt service er det, som skal kendetegne begge planteskoler, understreger Lene Gammeljord, med Ugledige som stedet med de fleste specielle planter for de mere nørdede haveentusiaster og Vordingborg Plantehandel som stedet med det store, brede udvalg. 
Lene Gammeljord erkender, at hun konstant har fokus på at udvikle og finde på nye tiltag, sådan at hun ind i mellem ligger vågen om natten og tænker tanker. 
- Konkurrencen fra supermarkederne, der ofte sælger de mest almindelige haveplanter, er hård, så derfor er det vigtigt, at kunderne får en god oplevelse, når de kører på planteskole, lyder det fra Lene Gammeljord. 
- Det skal være sådan, at der også er noget for børnene, så de har lyst til at køre med, når far og mor skal på planteskole.
I Ugledige har Lene Gammeljord udtænkt en bane med pedaldrevne sæbekasser, mens der i Vordingborg er lavet sandkasse for de mindste og gynge og balancebane for de lidt større børn. 
En rigtig ”Lene-ide” er etableringen af et staudebed, hvor stauderne er ordnet efter verdenshjørner. Så kan kunderne selv finde de rette stauder til det rette sted, i stedet for at stauderne skal findes i traditionel opdeling alfabetisk efter de latinske betegnelser. 
For selv om service er alfa og omega, skal det også være sådan, at kunderne selv kan orientere sig og finde rundt mellem det store udvalg af planter.
Orden og god skiltning ligger Lene Gammeljord meget på sinde, hvilket gør alting lettere for såvel kunder som ansatte. 

Lene Gammeljord har altid nye planer. Foto: Ulrik Jensen

Ølsmagning. Foto: Ulrik Jensen

Medlemmer af Fjerkræklubben fortalte om at holde høns i haven. Foto: Ulrik Jensen

Spejderne bagte snobrød med børnene. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar