Salgschef i Økoladen, Frederik Cortsen, viser Harry Potter-udstillingen - lavet af Andrea Søllested - frem i Økoladens butik i Ørslev. Naturligvis er alt lavet af firmaets egne råvarer. Foto: Mille Holst

Harry Potter hos Økoladen

Nu vil Økoladen også sælge chokoladeråvarer til sine kunder, så private kan nu prøve kræfter med den økologiske chokolade i hjemmebag, is og kager.

Ørslev Højsæsonen for chokolade er ubetinget jul og påske. Hos Økoladen i Ørslev har salgschef Frederik Cortsen længe gerne villet skabe et mersalg resten af året, og derfor sender firmaet nu forskellige af sine økologiske råvarer i handelen, så private kan benytte Økoladens egen chokolade til hjemmelavede kager, chokolader og is.
Da produkterne blev præsenteret på Formland (en messe for specialforretninger) tidligere på efteråret, havde chocolatier og foredragsholder Andrea Søllested fra Næstved, som vandt Den Store Bagedyst i 2017, skabt en række figurer fra Harry Potter universet ud af 18 kilo Sao Tomé 66 procents chokolade fra Økoladens serie Elmelund Chocolatier Organic.
I dag er figurerne udstillet i Økoladens butik på Ugledigevej 95 i Ørslev, og man kan her se fordelingshatten, en tryllestav, et kostehoved, lynet, bøger, lys, stager, en ugle og et bur. Tremmerne i buret er dog gået til under transporten, men alt det øvrige står som det blev skabt - lynet endda forgyldt.
- Andrea bruger kun vores chokolade, fortæller Frederik Cortsen, og begrundelser det med, at eksempelvis den hvide chokolade er på 38 procent.
- Det gør det nemt at arbejde med; det smelter ikke, siger han. 
Det er Økoladens serie Elmelund Chocolatier Organic, der lægger navn til råvarerne, der under ét går under navnet Single Origin & Homecooking. ”Single Origin” betyder, fortæller Frederik Cortsen, at indholdet i hvert produkt kommer fra en og samme plantage. 
Chokoladeråvarerne forhandles stort set kun til stormagasiner, kokke og cateringbranchen, men private kan også finde dem i butikken i Ørslev samt visse specialforretninger rundt om i landet - lokalt i Vordingborg Vinhandel og Kaffebønnen og snart vil også Sweet & Coffe og Frk. Lundgren i Præstø forhandle dem. 

Salgschef i Økoladen, Frederik Cortsen, viser Harry Potter-udstillingen - lavet af Andrea Søllested - frem i Økoladens butik i Ørslev. Naturligvis er alt lavet af firmaets egne råvarer. Foto: Mille Holst

Fordelingshatten. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar