Handelslivet tror på en frisk start

Tirsdag 19. september slutter 161 års kontinuerlig samarbejde mellem de handlende i Vordingborg. Vordingborg handelsforening nedlægger sig selv, men samme dag stiftes Bycentrum Vordingborg, som fremover skal varetage fælles interesser i bymidten for både handlende, grundejere, foreninger og erhverv.

 

Tirsdag i næste uge nedlægger Vordingborg handelsforening efter planen sig selv på en ekstraordinær generalforsamling på Kornerups rådhus klokken 20. Samme dag ser Bycentrum Vordingborg efter planen dagens lys på en stiftende generalforsamling to timer tidligere i samme hus.
Tanken med Bycentrum Vordingborg er, at foreningen skal træde i stedet for den 161 år gamle handelsforening men til gengæld udvide medlemsskaren til også at omhandle uddannelsesinstitutioner, foreninger, banker og grundejerne i Vordingborg centrum, primært Algade, Badstuegade og Valdemarsgade.
Desuden vil foreningen tegnes ikke bare af en bestyrelse men også have en fastansat meedarbejder - foreløbig på deltid - til at varetage alt rugbrødsarbejdet, som citymanager Thomas Rømer Jakobsen kalder det.
Vi møder ham, da han fredag i sidste uge er på besøg hos en række af byens butikker for at slå et slag for den nye forening.
Hos Stage optik er Charlotte Stage slet ikke i tvivl om, hvad hun synes om ideen med at nedlægge den gamle og starte en ny forening.
- Jeg melder mig ind i den nye - uden tvivl. Det skal man, siger hun og fortsætter: - Vi skal løfte i samlet flok og støtte op om de tiltag der er og være med til at præge udviklingen; have en finger med i spillet.
Den holdning deler Gerda Krog i Din Skobutik.
- Det handler om at stå sammen. Jo flere, des mere kan vi få lavet til gavn for vores butikker, siger hun, da Thomas Rømer Jakobsen kigger indenfor. Din Skobutik ligger i den vestlige del af Algade, hvor der generelt ikke har været den store tilslutning til den gamle handelforening. Det håber Gerda Krog der kan blive lavet om på med Bycentrum Vordingborg.
- Jeg håber, der bliver gjort lidt mere for at få flere medlemmer over tid, siger hun og mener at det på sin egen måde vil sætte mere liv i gaden.

 

Modig bestyrelse
- Det er flot og modigt at den nuværende bestyrelse beslutter, at nu skal der ske noget nyt og sætter alt på spil, mener citymanageren og præciserer, at hverken han eller den gamle handelsforeningsbestyrelse har noget med den nye bestyrelse at gøre. På den stiftende generalforsamling på tirsdag skal de nye medlemmer imidlertid tage stilling til, hvem der skal repræsentere foreningen. Det er derfor citymanager Thomas Rømer Jakobsen er på visit rundt i byens butikker i disse dage - for at opfordre indehaverne til at bakke op om det nye initiativ og være med til at skabe aktivitet og udvikling i byen - gennem et medlemsskab. Thomas R. Jakobsen er ikke selv direkte involveret i Bycentrum Vordingborg, men som han siger:
- Jeg følger med på sidelinien som repræsentant for Vordingborg Erhverv og kommer med indspark.

 

Ansætter en koordinator
Fordelen ved at ansætte en person i Bycentrum Vordingborg er i følge Charlotte Stage, at vedkommende kan være helt neutral og ikke også vil have en butik at skulle passe, men kan koncentrere sig hundrede procent om arbejdet for foreningen. Håbet er desuden, at stillingen med tiden kan blive fuld tid. Vordingborg Kommune har bevilget 500.000 kroner til ansættelsen af en person i Bycentrum Vordingborg fordelt over tre år. Derefter skulle foreningens medlemstal gerne være så stort, at det i sig selv kan bære udgifterne til løn.

 

En ny fremtid
Når Prins Jørgens Garde går gennem byen, og når der er markedsdage med Late Night, Kulturnat, biograf på Slotstorvet, gratis morgenbord under festugen, musik i gaden, eller når julebelysningen tændes i Algade, så er det medlemmerne af Vordingborg Handelsforening, der står bag. Men altså kun indtil på tirsdag. Så tager den ny forening Bycentrum Vordingborg over - og så er det op til den, hvad der fremover skal være af aktiviteter, julelys og musik i byen.
- Det bliver fedt med noget nyt, slår Charlotte Stage fast.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar