• www.henriks-hvidevarer.dk

Sommerhuset ”Birkedal” på Møn bygget af Jan Henrik Jansen modtog en arkitekturpris i kategorien "nybyg". PR-foto

Hæder til den lokale arkitektur

Vordingborg Kommune overrakte i sidste uge fire præmier til ”ny og bevaringsværdig bygningskulturarv og arkitektur”. Priserne blev givet indenfor områderne nye bygninger, restaurering og smukt istandsatte bygninger, og udearealer.

Kommunen En pris gik til arkitekt Anders Heding, der har opført et længehus i træ på Roneklint på stedet hvor et gammelt lodshus tidligere lå. Michael Larsen, formand for Bygningspræmieringsudvalget, sagde om præmieringen: ”Bygherren og arkitekten formår med det nye længehus i træ at starte en ny fortælling som trækker spor tilbage til det gamle lodshus, både hvad angår placering og det arkitektoniske udtryk, og lever på den måde op til sit navn som ”Lodshusets efterfølger”.(...)Udvalget præmierer bygningen for sin nyfortolkning af bulhusets og bindingsværkshusets arkitektur og byggeteknik.”
Prisen for nybygning/tilbygning blev givet til arkitekt Nils Jeppe Hansens nye atelier til et bindingsværkshus.
Nybyggeriet blev hædret ved sommerhuset ”Birkedal” på Møn af Jan Henrik Jansen. Huset smelter ind i omgivelserne med sine organiske former i forskellige højder, og tilpasser sig grundens terræn.
Og endelig fik Hotel Møen en pris for sin restaurering.

Sommerhuset ”Birkedal” på Møn bygget af Jan Henrik Jansen modtog en arkitekturpris i kategorien "nybyg". PR-foto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar