Hårdt og tætpakket program for de unge - og ”borgmestre”

Sjov og løjer - men også seriøs debat på ungefolkemødet.

 

- Jeg vandt borgmesterkampen, siger en tilfreds borgmester Michael Seiding Larsen (V), da han hvilede ud hos de frivillige, mens ungefolkemødet gik på held fredag.
- Men sagde han, hvad det drejede sig om, spurgte den ”tabende” kandidat - socialdemokraten Mikael Smed, som længere nede på pladsen, var ved at fæstne et banner, og kunne forklare, at de to blandt andet dystede i hvem der kunne spise en borgmesterstang hurtigst - og at en folk unge skulle give farvede M&Ms (slik, red.) efter hvem de støttede.
- Så der vandt han - men dee er okay, hvis jeg vinder den 21. november, fortalte Mikael Smed, der som sin modstander kunne glæde sig over en flok engagerede og interessere unge.
Det lod faktisk til at gælde, glæde, men også at overaske for flere af partisoldaterne, hvor DF’erne John Pawlik og Kim Errebo fik uddelt godt otte kilo slik, og andre kunne tale med om lignende.
- Men de var også gode til at spørge ind, fortæller Kim Errebo, men skoleudvvalgformand Kirsten Overgaard (V) var sidste venstrekvinde på pladsen efter en lang dags debat om blandt andet skolen.
- De ville jo gerne have kortere skoledage og der har vi forsøg i gang. Jeg ville da gerne, at flere af skolerne kom med ideer, til det de gerne ville, påpegede Kirsten Overgaard, direkte adspurgt om der var nogen inspiration til den kommende skolepolitik i Vordingborg.
- Det har været en stor succes - men det var lidt lang tid, når de kom klokken 8, så nogen skulle med bussen allerede klokken 13. Men de har helt sikkert været meget på, sagde medarrangør Lise-Lotte Møller, der kunne fortælle om unge deltagere fra Lolland, Næstved, Haslev og enddog Køge - ud over alle de lokale.

 

Læs også om de voksnes Folkemøde.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar