• www.henriks-hvidevarer.dk

Jutamas Tuengpok er i gang med grundforløb med henblik på at blive kok. Fotos: Ulrik Jensen

Håber at se elever i Løvens Hule

Flere hundrede unge, hvoraf en del havde taget deres forældre med, benyttede sig af lejligheden, da ZBC i Vordingborg forleden havde inviteret til åbent hus for at fremvise deres mangfoldighed af uddannelsestilbud – studieretningen indenfor HHX (handelsgymnasium) og HTX (teknisk gymnasium) foruden en række erhvervsuddannelser.

 

 

vordingborg Ingen kan vist fortænke de unge i at have svært ved i en forholdsvis ung alder, at skulle træffe et valg, der vil få afgørende betydning for deres fremtidige arbejdsliv.

Samstemmende lød det da også fra de unge, som Sydsjællands Tidende talte med, til åbent hus på ZBC i sidste uge, at det havde været vældig nyttigt at snakke med nogle af de unge, som allerede var i gang på ZBC, og at de nu selv ville gå hjem og holde familieråd og tænke det hele godt igennem.

ZBC-rektor Ann Descroix glædede sig over den store opbakning til arrangementet og opfordrede i sin velkomsttale de unge til at give den gas. Omkring vigtigheden af at lære sprog sagde Ann Descroix meget rammende: Man kan godt nøjes med engelsk – også i tysk-, fransk,- og spansktalende lande, hvis bare man skal bruge penge, men at det er nødvendigt at kunne de respektive sprog, hvis man vil tjene penge.

 

Miljøprojekt

Andetårs elever fra HTX fremviste nogle af de projekter, som indgår i det tekniske gymnasium, hvor der er fokus på naturvidenskab, teknik og teknologi. Tobias Tandrup, Sean Illner og Nick Nielsen er gået sammen om et miljøprojekt, som skal afhjælpe, at der havner 800 tons affald langs vore motorveje hvert år. Ideen går ud på, at en ultralydsscanner viaet display fortæller, hvor fyldt skraldespanden er, og at folk føler sig som del af et kollektiv, som påtager sig et fælles ansvar. Ideen vil kunne udvikles, så et signal fra scanneren også går til de folk, som skal tømme skraldespandene.

 - Vi arbejder meget i laboratorier og værksteder, og vores projekter skal gerne munde ud i noget samfundsnyttigt, lyder det fra de tre idemagere. 

 

”Løvens Hule”

På handelsgymnasiet, hvor er alt meget virksomhedsrettet, har man særligt fokus på sprog, marketing og innovation. Eleverne lærer at få kreative ideer og omsætte dem til praksis med forretningsplaner og markedsføringsstrategier.  Som underviser på HHX Christian Brorsen helt enkelt udtrykker det.

- Vores ambition er se vores elever i ”Løvens Hule” (TV-program for iværksættere, red.).

 

Erhvervsuddannelser

ZBC tilbyder også en stribe erhvervsuddannelser, hvor eleverne gennem et grundforløb lærer et fag eller håndværk, som færdiggøres gennem en efterfølgende elevuddannelse. ZBC i Vordingborg tilbyder grundforløb som blandt andet kok, konditor, tjener, datatekniker, handelsassistent, kontorassistent med flere. 

Ved åbent hus-arrangementet  stod eleverne for et fornemt traktement med smagsprøver på diverse hjemmelavede delikatesser.

Jutamas Tuengpok er ovenpå 10. klasse og efterskole i gang med andet grundforløb, der kaldes ”Food GF2”, og som skal munde ud i, at hun efter ZBC og elevuddannelse til sidst skal stå med en kokkehue.

- Jeg er meget glad for at gå på ZBC. I grundforløbene har vi blandt andet naturfag og dansk, og også kurser i hygiejne, førstehjælp med mere. Jeg håber at få en elevplads, når jeg er færdig med grundforløbet til juni, fortæller hun. 

uj

 

Jutamas Tuengpok er i gang med grundforløb med henblik på at blive kok. Fotos: Ulrik Jensen

Underviser på HHX Christian Brorsen håber at se nogle af sine elever i ”Løvens Hule” og de mangfoldige uddannelsestilbud blev præsenteret af nuværende elever ved små boder.

Tobias Tandrup, Nick Nielsen og Sean Illner viser deres miljøprojekt.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar