Isabella Laurberg med børnene Signe (tv.), Storm og Josefine (th.). Foto: Mille Holst

Glædelig jul i dagplejen

Dagplejerne i Bårse holdt i sidste uge julearrangementer for både børn, forældre og bedsteforældre - og som altid kiggede også julemanden forbi.

Bårse Dagplejen i Bårse fejrede i sidste uge jul i klubhuset ved Bårse stadion. Torsdag blev der lavet juledekorationer og om eftermiddagen deltog forældrene i julehygge med æbleskiver og sodavand; fredag blev der danset om juletræet sammen med børnenes bedsteforældre og selveste julemanden kiggede forbi og lyttede til børnenes største ønsker for julen i år.
Lokale erhvervsdrivende bakkede op om arrangementet for byens mindste børn og således sørgede den lokale brugs for æbleskiverne og bageren bagte vanillekranse, der fredag blev hængt på juletræet som pynt, hvorefter træet skulle spises.
Traditionen med at holde jul i dagplejen i Bårse er så gammel, at ingen af dagplejerne længere kan huske, hvornår den egentlig startede, og opbakningen blandt forældrene og søskende er stor. Blandt de fremmødte torsdag er Josefine og Signe Laurberg, der besøger lillebror Storm i dagplejen sammen med deres mor Isabella Laurberg. Både Josefine og Signe går i børnehave, men har begge gået i dagpleje hos Lillian Christensen, hvor lillebror i øjeblikket bliver passet, og de synes det er hyggeligt at komme med til julehyggearrangement og møde Lillian igen.
- Vi har væreet med alle årene og bedsteforældrene også, fortæller Isabella Laurberg, mens børnene langer til fadet og æbleskiverne.
Ved siden af sidder to af dagplejebørnene Emmily og Mynte Hansen, hvis forældre også bakker op om juletraditionen i dagplejen i Bårse. Og Charlie Juhlin Vallebo er også kommet for at fejre jul sammen med sin fætter Xander Juhlin, der går i dagpleje.
Xanders mor Cecilie Juhlin fortæller, at Xander startede i dagpleje hos Lillian sidste år, og hun har specifikt søgt om at få en dagplejeplads i Bårse, selvom familien bor i Kalvehave.
- Jeg arbejder i Næstved og sægte i Bårse, fordi det passede med arbejdet, siger hun og er rigtig glad for at kunne klare aflevering og hentning på vej til og fra arbejde. 
- Vi er så glade for Lillian og både hun og Lene er så gode til at holde arrangementer, fortæller Cecilie Juhlin og nævner som eksempel dagplejernes arrangementer for bedsteforældrene, der inviteres på besøg i dagplejen både sommer og vinter.
Sanne Madsen der er mor til Caroline er også begejstret for dagplejen i Bårse og de mange aktiviteter, de stabler på benene år efter år. Hun nævner således sommerhyggen i Lene Hansens have (hvis vejret tillader det) og besøg i præstegården, hvor der bliver spillet musik.

Isabella Laurberg med børnene Signe (tv.), Storm og Josefine (th.). Foto: Mille Holst

Tvillingerne Emmily og Mynte Hansen nyder æbleskiverne med deres forældre Michelle og Mikkel Jensen. Foto: Mille Holst

Sanne Madsen med datteren Caroline på knap to år. Foto: Mille Holst

Cecilie Juhlin (th.) har taget sin bror Nicolaj Juhlin (tv.) og nevø Charlie Juhlin Vallebo med på besøg til Bårsedagplejens julehygge i torsdags, hvor hendes søn Xander Juhlin (nummer to fra venstre) bliver passet til daglig. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar