Lone Ekstrøm med den sten den røg gennem vinduet. Foto: Michael Thønnings

Gardinerne blafrer, Lars...

Det var et chok for ægteparret Ekstrøm, da de kom tilbage til deres lejlighed på Askøvej. En stor betonbrok, var braget gennem vinduet på fjerde sal, efter sprængningen af trappetårnet.

Vordingborg - Det er lidt som man har haft indbrud, med alt glasset der ligger, sige Lone Ekstrøm, da hun står tilbage i lejligheden på fjerde sal, på Askøvej. De var heldigvis sendt væk, og de havde pakket glas og andre sarte ting væk fra væggene. Men det 10-15 centimeter store stykke beton, midt i deres stuer og det megen splintrede glas, er et håndfast minde om eksplosionen ved siloen.
- Vi sender rengøring ud nu, lød det mens glarmesteren måler op. Entreprenørens hold, er inde i bygningen på Askøvej, hvor især Lars og Lones lejlighed - helt oppe på fjerde, er blandt de hårdest ramte. Flere fik dog smadret vinduer, og facaden var gennemboret af beton, på deres altan.

Så det ske
Allerede da den faldt, kunne de se det. Lars havde taget plads i sikker afstand, som fotograf, og så det med det samme. 
- Det der ramte, siger han, da han kigger derover. Han vil gerne hjem. Da vi står sammen ovre ved biblioteket kan de få et bedre udsyn.
- Gardinerne blafrer, Lars!, udbryder Lone. Det gør de. De er prægede og vil gerne hen til deres lejlighed, hvor skaderne altså er tydelige.
- Det er ubehageligt. Man er da i chok. Lige nu er vi rolige, men man får da lyst til at græde, siger Lars Ekstrøm, da han har været inde i lejligheden, hvor glassplinterne er overalt.
- Vi troede ikke det her kunne ske. Hvis det er det samme, når siloen sprænges, så vil jeg insistere på de dækker bedre af, siger hun, inden håndværkerne går videre.
 

Se flere billeder i galleriet.

Lone Ekstrøm med den sten den røg gennem vinduet. Foto: Michael Thønnings

En uvelkommen betonsten på parketgulvet. Foto: Michael Thønnings

En betonsten røg gennem facaden på fjerde sal. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar