Der var proppet i Viemose Egnshus. Foto: Michael Thønnings

Fuldt hus til valg i Viemose

Kommunale medarbejdere og ikke mindst skolen var til debat ved det umiddelbart sidste store valgmøde, i Viemose egnshus.

Enhedslisten var mødt frem, men de og et par andre partier, fik ikke lov at væremed i panelet til valgmødet som Kalvehave Lokalråd afholdt mandag i Viemose egnshus.
En plads i panelet afholdt dog ikke flere af partiernes kandidater fra at være med i debatten i det umiddelbart sidste store valgmøde  med paneldebat, inden den 21. november. De meget lille antal valgmøder, har formentlig også været gruden til at godt 100 mennesker - et fyldt hus-  havde fundet vej denne aften, hvor debatten begyndte med lidt internet og cykelstier, men især havde fokus på skolen. Her efterlyste flere fra publikum, konkrete initiativer fra politikerene, men kun Kaj Flinta (T), lovede at arebjde for igen at få en skole til området.
Både Heino Hahn  (DF) og Mikael Smed (A), lovede dog, at de ville rette sig efter det, hvis der i fremtiden kom en anbefaling om at Kalvehave skole igen skulle være en realitet.
Alle kandidater var dog villige til at poste penge i skolerne. Kaj Flinta mente konkret at man skule tage pengene fra kulturområdet der fik rigeligt, men da Kathrine Olldag (B) fra stolerækkerne spurgte til hvor det konkret skulle  være på kulturområdet, var der ikke så meget at komme efter.
- Det vigtigste er skolen, mente han. 
Den melding kom også fra den konservative Peter Brinch, der mente at skolen var den vigtigste prioritet og at han gerne ville ofre den røde plan om 18 millioner til cykelstier over de næste fire år, til fordel for at proppe pengene i skolen.
- Det sejler fuldstændig sindssygt, sagde han.
Sammen  med Heino Hahn (O) og Henning Larsen (V), der var der på afbud fra borgmesteren, havde de blå travlt med at tørre skoleproblematikkerne af på de strukturændringer, der blev vedtaget før de kom til magten for fire år siden og lovede at få styr på området.
- Det er også noget af det værste jeg har været med til, lød det fra Else Marie Sørensen (SF), om lukningen af Kalvehave skole, men ingen steder var der vilje til at genåbne den.
Også administrationen i kommunen og chefernes manglede villighed til at bo her var til debat. For kan det virkelig være rigtigt at de kommunale ledere ikke gider at bo her? Det undrede socialdemokraten Flemming Tejmers, men hans egen borgmesterkandidat og de andre etablerede, var ikke meget for den del og Heino Hahn mente endda at de lokale tidligere havde været uheldige valg
- Der var en chef der kørte uden kørekort og en der trak en kniv. Og de var lokale, så det er ikke altid lige det gode, mente DF’eren, mens vælgerne i Kalvehave sukkede efter  at få flere unge til området, om end de nok må kigge langt efter en skole, ligegyldigt hvem der tager borgmesterhatten. 

 

Tema: 
Kommune- og regionsvalg 2017

Der var proppet i Viemose Egnshus. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar