Jesper Adler og Vordingborg Badmintonklub har fået et tilbud på renovering af Vordingborghallen, der ligger på henved en tredjedel af kommunens undersøgelse. Spørgsmålet er dog om politikerne er villige til at lytte eller de hellere ser hallen revet ned. Foto: Michael Thønnings

Frygter for hallens fremtid: Er kommunal renoveringsplan skudt langt over mål?

Vordingborghallen skal renoveres for over 10 millioner kroner, viser en kommunal undersøgelse, men det er skudt helt ved siden af, mener brugerne, der har indhentet tilbud fra håndværkere, der kan lave den for under det halve. Nogle frygter, at den dyre plan, kan bruges af politikerne som undskyldning for at rive hallen ned.

Vordingborg Den er lidt træt, nogle steder, Vordingborghallen, men den er også en af de mest brugte, som hjemsted for blandt andet badmintonklubben og Prins Jørgens Garde. Men at det skulle koste over 10 millioner at renovere den?
- Det er alt for meget, siger Jesper Adler fra Badmintonklubben. 
De blev noget forundrede, da kommunens nye facilitetsundersøgelse blev klar og netop viste, at det vil koste et to-cifret millionbeløb at få hallen i stand og derfor gik de selv i gang med at indhente tilbud.
- I forhold til det, der er brug for, så har vi indhentet en pris der ligger på mellem 3,3 og fire millioner for det nødvendige, siger Jesper Adler.
Således har de et helt konkret tilbud fra et firma der kan lave gulvet, lige præcis på den måde, som badminitinklubben vil have.
- Gulvet er nummer ét. Det er førsteprioritet. Der har vi fået et tilbud der hedder 430.000 kroner, siger han om løsningen, der både betyder ny vinyl og optegninger med det hele. I kommunens undersøgelse hedder det sig, at gulvet vil koste to millioner at lave.
Derudover har klubben kigget på de andre forslag og selv med de anslåede kommunale priser, vil det nødvendige kunne klares for mellem tre og fire milioner kroner.
Således er taget relativt nyt, og planer om et nyt caféterie er måske heller ikke en stor nødvendighed.
- Der er også et forslag om LED-lys, men spørgsmålet er, om det kan betale sig, siger Jesper Adler. 
Han påpeger samtidig at maling og nye loftplander måske ikke har så høj prioritet, men at kernen netop er gulvet og at få gjort noget ved de utætte døre.
- Vi har sendt vores oplæg inden fristen udløb og vi stiller os gerne til rådighed, siger Jesper Adler, der i sit arbejde ofte har stået for budgetter og ejendomsprojekter, og derfor  er ret sikker på sine tal og naturligvis det konkrete tilbud på halgulvet.
- Det tilbud vil formentlig også kunne overføres direkte til halgulvet i Vintersbøllehallen, så det også vil kunne gøres billigere siger han.

Nedrivnings-alibi
Spørgsmålet er dog, hvad politikerne vil.
Rygterne har gennem længere tid gået på, at politikerne blot skulle have et alibi - som  for eksempel en ti millioner kroners renoveringsomkostning - så de kunne få lov at rive Vordingborghallen ned. Således er der et politisk ønske om at centralisere så meget idræt som muligt oppe ved DGI-huset.
- Men vi kan ikke være i DGI-huset. Hallen deroppe fungerer ikke. For det første er det betongulv, og det kan man ikke spille på uden at få ødelagt knæene og der er heller ikke højt nok til loftet, hvis man skal spille badminton, siger er Jesper Adler.
Han påpeger desuden at netop stemningen i  den gamle Vordingborghal er noget helt særligt - udover at det er den eneste, hvor man rent faktisk kan spille badminton.
- Hallen bliver brugt enormt meget. Det er nok en af dem med højest belægning, siger han og påpeger at ud over badminton og tennisklubben, der har tider, og garden, der har kælderen, så bruger Marienberg skole den i dagtimerne og man har desuden lavet flere nye samarbejder. Således  er der lavet en aftale med lokale børnehaver og også Vordingborgskolen har vist interesse i et samarbejde. Det betyder at den stort set hele tiden er i brug, men om det er nok til at redde den, det er spørgsmålet.

 

 

 

Udvalgsformand: Et positivt tiltag

Udvalgsformand Thorbjørn Kolbo (S) har set badmintonklubbens tilbud for Vordingborghallen, men holder sig til kommunens egen analyse. Han vil heller ikke give nogen garantier i forhold til hvad der bliver af haller fremover, men påpeger at der overordnet er sat penge af til at udbedre nogen ting, med start fra november.

Vordingborg - Men du skal jo huske på, at det er positivt det her, siger Thorbjørn Kolbo (S), der er formand for KIF-udvalget.
Han hentyder her til at der i budgetterne foreløbig er indregnet 1,5 millioner om året de næste år, til at få skik på idrætshaller og andre idrætsmæssige tiltag, som bliver prioriteret ud fra den liste og analyse som kommunen har fået lavet af Friis Andersen Arkitekter.
Således er det også den - og en idrætanalyse - som udvalgsformanden forholder sig til, når der skal laves noget, fremfor badmintonklubbens tilbud for renovering af Vordingborghallen, som han dog har set.
- Men der er jo også folk der peger på, at man skal have ture ud i naturen, og andre tiltag, som kan tiltrække folk til kommunen, siger udvalgsformanden, der peger på at det er væsentligt at samle idrætsfaciliteter centralt.
- Vi skal samle aktiviteter og skabe fælleskaber. Og fremfor at investere i en gammel hal, så kan det godt være der skal være nogen ting andre steder og det peger på at lukke Vordingborghallen, men jeg er godt klar over, at den er fuld af følelser, siger han. 
- I den plan badmintonklubben har med halgulvet er det meget markante baner, der er lagt ind, siger han og gør klart at politikerne skal diskutere hvad der skal gøres nu. Det der bliver taget fat på først er dog de ”røde punkter” i kommunens undersøgelse, og her er det kun måttet ved indgangsdøren (10.000 kroner) og nogle vinduer (72.000 kroner), samt rensning af afløb (10.000 kroner), der vedrører Vordingborghallen.
Hvad der konkret kommer til at ske eller hvorvidt udvalgsformanden vil rive hallen ned eller frede den, vil han ikke give et konkret svar på, men foreslår at man kan kigge andre steder hen.
- Hvis vi kan finde nogle fonde, der siger at Vordingborghallen er værd at bevare og at den er helt unik, og de vil komme penge i, så kan det være en mulighed, siger han. 
Han påpeger desuden at det er planlagt, så renoveringssagerne kommer på KIF-udvalget til november, hvor de også skal kigge på udearealer ved hallerne og måske også skal se nærmere på nogle af de mønske haller, der ikke er taget med i analysen, fordi de teknisk set er privatdrevne.

Jesper Adler og Vordingborg Badmintonklub har fået et tilbud på renovering af Vordingborghallen, der ligger på henved en tredjedel af kommunens undersøgelse. Spørgsmålet er dog om politikerne er villige til at lytte eller de hellere ser hallen revet ned. Foto: Michael Thønnings

Formand for Kultur Idræt og Fritidsudvalget, Thorbjørn Kolbo (S).

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar