Frivillighed bliver hyldet med ny pris

Det Frivillige Samråd i Vordingborg Kommune fejrer i år frivilligheden med prisen ’Årets Frivillig’. Vinderen bliver kåret den 29. september til Frivillig Fredag, og indtil 15. august har alle mulighed for at nominere en person eller gruppe, som gør et særligt stykke frivilligt arbejde. 

 

 

Ildsjæle. Tordenskjolds soldater. Dem, som gør noget for andre af egen fri vilje. De frivillige. 

Til ære for netop disse mennesker kårer Vordingborg Kommune i år for første gang  ’Årets Frivillig’ i forbindelse med Frivillig Fredag den 29. september. 

- Frivillighedsprisen skal synliggøre, at vi som kommune vil noget sammen. Ikke ’kommune’ forstået som organisationen, men som lokalsamfund, siger Pia Westergaard, formand for Det Frivillige Samråd i Vordingborg Kommune. 

Det Frivillige Samråd er sat i verden for at være bindeled mellem kommunen og alle de frivillige, og udover at være høringsorgan, når kommunen laver tiltag på frivilligområdet, afgør samrådet på baggrund af ansøgninger, hvem der tildeles midler fra frivillighedspuljen. 

- Så længe det er noget, som styrker frivilligheden, forklarer formanden.  

 

Kun ”én” kan vinde prisen

Styrkelse af frivilligheden er netop også formålet med prisen, og frem til 15. august kan alle indstille en frivillig person eller en gruppe af frivillige, som man mener har gjort et særligt stykke frivillig arbejde inden for det seneste år. 

- Indsatsen skal være frivillig, ulønnet og foregå i Vordingborg kommune, forklarer Pia Westergaard. 

Ifølge hende handler prisen om flere ting.  

- Med Årets Frivillig viser vi bredden i frivillighed, sætter pris på, at der overhovedet findes frivillige og at frivillighed gør kommunen rigere og styrker samhørigheden, siger  Pia Westergaard og fortsætter: 

- Frivillighed er ikke kun den, der står i spidsen for badmintonklubben. Det er også dén træner eller mor, som altid snører børnenes snørrebånd eller har frugt med til træning. Dem, der altid byder sig til. Det kan være én, der køber ind og rydder sne for naboen. Den frivillighed, der gør en forskel for dem omkring dig.

- Jeg glæder mig virkelig til at se Vi får helt sikkert øjnene op for, hvilken forskel frivillighed gør for andre mennesker, siger formanden. 

 

Fokuserer i år på netværk

Frivillig Fredag har førhen har karakter af messe, hvor frivillige har kunnet fortælle nysgerrige, hvad de kan bidrage med som frivillig. 

- Denne gang handler det om, hvordan dem, der allerede er frivillige, kan bruge hinanden. Det gik op for os, at de frivillige de andre år gik og netværkede med hinanden, så det har vi simpelthen gjort til et tema, fortæller Pia Westergaard og kan også fortælle, at dette års kendte gæst er Jacob Haugaard. 

 

Frivilliguge

Hvad prisen helt præcist er, vil Pia Westergaard lade være en hemmelighed. 

- Det er ikke en masse penge.  Det er noget, der styrker samhørigheden blandt frivillige og synliggør, hvad frivillighed tilsammen kan, siger formanden med et hemmelighedsfuldt smil på læben. 

Hun gør samtidig opmærksom på, at der i uge 39 - fra 25. til 29. september - er Frivilligugen som optakt til Frivillig Fredag. Hele ugen har flere af kommunens foreninger og frivillige åbent hus, og er man ikke allerede med, har man mulighed for at få sit åbent hus-arrangement offentliggjort på kommunens hjemmeside.   

 

FAKTA:

• Nominering kan ske på www.vordingborg.dk/frivillig helt frem til 15. august. Her kan foreninger og frivillige også tilmelde sig Frivilligugen i uge 39. 

• Det Frivillige Samråd består af seks repræsentanter for kommunens  frivillige samt tre medlemmer af kommunalbestyrelsen. 

• Det Frivillige Samråd tildeles en særlig Frivilligpulje på 140.000 kroner årligt, der efter ansøgning tildeles initiativer, der fremmer frivilligheden i kommunen. 

 


 

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar