• www.henriks-hvidevarer.dk

Kim Thulstrup har været stamkunde i frisørsalonen siden 1987. De sidste mange år er han blevet klippet af Kim Tonnesen, der fylder 60 år på fredag. Foto: Mille Holst

Frisør blandt de bedste fylder 60 år

Kim Tonnesen, indehaver af  frisørsalonen Kiton Intercoiffure i Vordinborgs handelsstrøg, fylder på fredag 60 år, og det fejrer han med reception i salonen samme dag klokken 14-17.

Vordingborg For Kim Tonnesen er frisørgerningen et kald og bunder i et solidt rodfæstet ønske om at gøre noget godt, arbejde med mode og bruge sine kreative evner. 
- Og at gøre de smukke kvinder endnu smukkere, siger han, da vi taler med ham i anledning af den runde dag.
Det handler også om som selvstændig at sætte sit fingeraftryk og præge den næste generation af frisører. Og så handler det om at være den bedste og i selskab med de bedste, hvorfor Kim Tonnesen glæder sig over at være blevet optaget i Intercoiffure. Men allervigtigst for Kim Tonnesen er det, at kunne hjælpe andre mennesker - ikke bare med håret, men også med alt det andet i tilværelsen.
- Jeg er alt fra psykologen over frisør til terapeuten; det gør det sjovt at have 27 forskellige kasketter på, siger Kim Tonnesen og fortsætter:
- Folk kan bruge mine erfaringer og alt det jeg har oplevet af godt og skidt.
Blandt andet fortæller han, at hans kræftsygdom gør, at nogle kunder føler sig ekstra trygge i hans hænder, hvis de for eksempel har brug for en paryk.
- Jeg har været der, siger han.

Imorgen bliver en god dag
Når man som Kim Tonnesen lever med en kræftsygdom, så lægger man ikke planer langt ude i fremtiden. Det handler om idag og imorgen, og Kims motto er derfor: ”Imorgen bliver en god dag”.
Selvom Kim og hans hustru Charlotte således ikke lægger de store planer for fremtiden, så lægger de ikke skjul på, at pensionsalderen snart er inden for rækkevidde.
- Han får fem år mere, siger Charlotte, der ønsker at få sin mand med på pension, når hun til den tid selv stopper. Kim Tonnesen fortæller da også, at kommer den rette køber forbi imorgen, så sælger han gerne sin frisørsalon og fortsætter selv i den som ansat. 
Når ens gerning ikke bare består i at klippe, men i lige så høj grad i at samtale med og coache sine kunder, så bliver arbejdet en meget stor del af ens identitet. Når man som Kim Tonnesen samtidig stiler mod toppen og også forventer af sine elever og ansatte, at de vil være de bedste, så bliver arbejde og person koblet tæt sammen.
- Hvis nogen er glad for det, jeg har gjort gennem livet, så er jeg en glad mand, siger Kim Tonnesen, der hver dag nyder at tage på arbejde, men han ser også frem til at få et godt otium - en dag.

Kim Thulstrup har været stamkunde i frisørsalonen siden 1987. De sidste mange år er han blevet klippet af Kim Tonnesen, der fylder 60 år på fredag. Foto: Mille Holst

Alle er velkomne til Kim Tonnesens reception på fredag. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar