Sådan så Hunosøgaard ud i 2013....

Fremtidens herregård er nede

Tilbage i 2013 blev den idylliske Hunosøgaard på Møn udvalgt til renovering for fondsmidler, som en del af projektet om ”Fremtiden herregård”. Nu er projektet kommet i skred og lige efter påske, var gården revet ned.

 

 

Møn Lige efter påske gik de i gang, med at rive den ned og nu er der kun brokker og opkørt jord tilbage, inden man skal i gang med at bygge.

Den idyllisk beliggende Hunosøgaard - ved Hunosøen på Møn - der hører under Klintholm Gods, er således jævnet med jorden, efter i flere år at have været undervejs som ”Fremtidens herregård”.

Således var avisen forbi i 2013 og talte med godsejer Scavenius om projektet, der dengang lagde op til en nænsom renovering af stedet, der de senere år har stået tomt.

Trods fondsdonationer og projekt fra Realdania, skete der dog ikke rigtig mere, og stedet er forfaldet mere og mere, indtil man fra politisk side, gav tilladelse til at rive den delvis bevaringsværdige bygning ned, i stedet for at bibeholde ønsket om genopbygning.

Således er den stadig en del af ”Fremtidens herregård”, med en milliondonation fra Realdania i ryggen, men projektet er blevet til at man kun vil bibeholde en del af kampestensfundamentet, hvor man vil anlægge en terrasse, mens resten bliver nyopført efter tegninger fra det københavnske arkitektfirma PLH, der har tegnet en træbeklædt bygning, som skal blive naturhotel og lejligheder.

Om man så reelt har bibeholdt fundamentet er svært at se, for der er revet en del ned, men nu venter under alle omstændigheder genopbygningen af stedet, der har en imponerende udsigt over søen.

    mith

Sådan så Hunosøgaard ud i 2013....

Sådan ser den ud nu...

PLH arkitekter fra Købehavn har besluttet at fremtidens Hunosøgaard skal se sådan ud. PR-foto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar