Ole Sejr og de fire faldne kæmper i Kirkeskoven. Stammerne får så vidt muligt lov at stå. Fotos: Michael Thønnings

Fredede træer fældet

Der bliver ommøbleret i den fredede Kirkeskov i Vordingborg, hvor man i sidste uge fældede fire gamle træer, ligesom græsset langs skovvej skrælles af og der ny-asfalteres.

 

- Når det udgør en fare for mennesker, så tæller det mere end en fredning, fortæller Ole Sejr, driftchef i Vej og Park, der sammen med et hold af kommunale træmænd, skar fire store træer ned i Kirkeskoven, lige ved siden af Medborgerhuset.

Områdets træer er ellers generelt udlagt som fredskov, men de nævnte træer var ifølge driftechefen rådne indvendigt.

- Du er ikke fagmand, så du kan ikke se det, men der er en revne langs stammen, hvor der er udflåd og noget af løvet i toppen er dødt. Det er tegn på, at de er rådne, siger Ole Sejr, der påpeger at kommunen har holdt øje med træerne og nu blev det beslutter at fælde dem. Det drejer sig om tre kastanier og et ahorn, der dog får lov at stå som stammer.

- Der er et rigt fugleliv og flagermus i området, så det vi skærer af, bliver lagt ind til siden i skoven, så dyrene kan få glæde af det, siger Ole Sejr, der påpeger at nogle af stammerne får lov at stå, mens det løv der ligger på plænen køres væk.

Han understreger at de ikke forventer at fælde flere træer i skoven foreløbig

 

Asfalt

Men fældningen pågik tirsdag og onsdag i sidste uge, var Skovvejen spærret i perioden, men området slap dog ikke så let.

For i denne uge begyndte asfaltarbejdere så at skarbe gammel asfalt af og ligge ny, for enden af Goldschmidtsvej og på selve Skovvej, der i skrivende stund har været spærret af. Der har dog ikke været nogen udmeldning om at der skulle spærres af, eller hvor lang tid det tager så folk i området må finde andre veje, hvis de kan.

I forbindelse med projektet er kanterne langs stien ved Skovej og et stykke af den lille kirkesti i øvrigt blevet pløjet op for græs. Det har dog ikke været muligt inden deadline at få en forklaring, på årsagen til denne beskæring, men området har været kendt for det meget lange græs, der hang ud over kørebanen.

På Københavnsvej - ved Panteren - er de i øvrigt også gang igen med asfalteringegen, så kørsel i Vordingborg by, kræver lidt ekstra i disse dage, så tag af sted i god tid.    

 

Ole Sejr og de fire faldne kæmper i Kirkeskoven. Stammerne får så vidt muligt lov at stå. Fotos: Michael Thønnings

Også denne uge bød på asfaltering og trafikkaos på Skovvej.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar