Et kig ud over folkemylderet i Adelgade. Foto: Lise-Lotte Iuel

Fransk Forår i godt dansk forårsvejr

Folk i alle aldre iklædt sommertøj og besindigt tempo fyldte både hovedgaden, det gamle torv og havnen i den forløbne lange weekend, hvor Fransk Forår for niende gang fandt sted med et ønskevejr for arrangører såvel som for gæster. 

Præstø Byen var klædt i rødt, hvidt og blåt iblandet masser af dannebrogsflag, og overalt havde de lokale butikker gjort ekstraordinært meget ud af vinduesudsmykning og boder med uimodståelige tilbud af enhver slags udenfor og i de tilstødende baggårde med hyggeligt udendørsliv og servering af lokale delikatesser og fristelser i mange afskygninger. Alle steder var der udskænkning, levende musik og smagsprøver i en fredfyldt forårsstemning, hvor de besøgende tilsyneladende havde sat god tid af til et par gemytlige timer, når først de ellers havde fundet en parkeringsplads mere eller mindre i nærheden af centrum. 
Hele bymidten deltog
I Adelgade var det naturligt nok detailhandlen, der havde et par kronede dage, hvor de holdt lige så længe åbent som de udenlandske boder på Torvet i det gamle Præstø, og i Grønnegade var det mere eller mindre private og iværksættere, der havde hvide stande side om side med alskens udbud af kunsthåndværk, uldprodukter, hjemmelavede lamper, tasker, dame- og børnetøj, smykker og ja, alt muligt, der kan gøres til genstand for salg. På det gamle torv dominerede de udenlandske boder med sæber, blomster og fødevarer i den mere delikate afdeling for kulinariske kendere og feinschmeckere. Kager, oste, tørrede skinker og færdiglavede eksotiske retter bød sig til og lokkede mange til at købe fristelserne med hjem til en nøjere smagsprøve. Og selvfølgelig var der også på torvet mulighed for at slå sig ned med en lille forfriskning og lade sig underholde af de forskellige musikere, der i en løbende strøm henover dagene kunne fremvise deres musikalske formåen. Hvis man trængte til en brise eller et vandkig kunne man slentre ned på havnen, hvor både ishuset og spisestederne var leveringsdygtige i lidt godt til ganen.
 

Et kig ud over folkemylderet i Adelgade. Foto: Lise-Lotte Iuel

Menneskemylderet på Torvet. Foto: Lise-Lotte Iuel

Marianne Bangshøj, Præstø, hyggede sig i sin bod og nød snakken med de lokale gæster. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar