Fra pensionist til Folkemødearrangør

Pensionist - og hvad så? Da Peter Wulff Kåri stoppede efter 28 år som journalist på Politiken fandt han Folkemøde Møn - først som deltager og nu som bestyrelsesmedlem og frivillig med ansvar for medierne.

 

- Jeg har et hus her i Damme og har været med til Folkemøde Møn i alle årene. Sidste år tog jeg så med til generalforsamlingen og pludselig var jeg valgt til bestyrelsen, fortæller Peter Wulff Kåri, der i år har ansvaret for al mediekontakt i forbindelse med Folkemøde Møn, som løber at stablen den 25-26. august.
- Det er jo den bedste måde at gøre debatten vedkommende på. Jeg synes tonen er hård i medierne, også når man eksempelvis ser på sociale medier. Men til Folkemødet mødes man ansigt til ansigt og har mulighed for at tale ordentligt sammen med politikere og foreninger, fortæller Peter Wullf Kåri. Han var egentlig blevet pensionist, efter et langt arbejdsliv som journalist - heraf 28 år på Politiken. Men blot fordi man er pensionist kan man jo sagtens være aktiv og det blev altså til en involvering i Folkemødet, der efterhånden har vokset sig stort.
Således har han ud over bestyrelsesmøder, også været ude og tale med de mange forskellige medier, hjulpet med at fortælle, hvad der sker og i det hele taget prøvet at gøre omverdenen opmærksom på Folkemødet, der kalder sig Danmarks næststørste (efter Bornholm).
- Folkemødet på Bornholm er meget stort. Det er et show. For foreninger og politikere er det lobbyarbejde. Det her er mere folkeligt - Folkemøde Møn er også en folkefest med fokus på lokalsamfundet på Sjælland. Hvor man lokalt skaber noget sammen, siger han og påpeger, at han især er begejstret for formen - og at de i år kan bryste sig af at ”tage hul på valgkampen”.
- Vi har alle de lokale spidskandidater, der kommer og holder oplæg. Og bagefter kommer de ned til caféborde og snakker med folk ud fra en lang række emner. De cirkulerer, siger han og påpeger at et andet tiltag - ”speakers corner” - altså en ølkasse, hvor alle kan stille sig op og fortælle, hvad de mener om tingenes tilstand.
- Så nu må vi håbe, at nogen tør, siger den aktive pensionist, der glæder sig til det hele går i gang på Fanefjordskolen, hvor de i øjeblikket arbejder hårdt med at få det hele til at spille.
Således skal der lige styr på programmet, hvor Morten Messerschmidt (DF) har måtte melde fra som trækplaster til det nye ungefolkemøde om fredagen, men bliver erstattet af den lokale Søren Espersen (DF), ligesom der skal styr på parkeringsforholdene.
- Det er en lille vej og når der kommer 5-6.000 mennesker så det kræver det en del. Heldigvis har vi Peter Brinch, der er militærmand, til at holde styr på den sag, påpeger Peter Wulff, Kåri, der er glad for det store frivillige engagement, som er på Folkemøde Møn, hvor der i øvrigt altid er plads til flere.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar