Brian Baran træner VIFs kvinder, der er slået sammen med NFC i Nykøbing. Førsteholdet er netop rykket op i Sjællands Serien og Baran forventer, at holdet vil klare sig godt her. Foto: Mille Holst

Forventer gode resultater af kvinderne

VIFs førstehold - for kvinder - tager senere på måneden hul på Serie Øst, og holdets træner har forventninger til oprykkernes kommende resultater. Men mest af alt glædr han sig til at vise noget underholdende fodbold live på Vordingborg stadion.

Vordingborg Vordingborg Idrætsforenings (VIF) kvinders oprykning til Sjællandsserien har ikke betydet udskiftninger på holdet, som træner Brian Baran mener er stærkt nok, som det er. Dog kommer både Christina Engberg og Steffie Rasmussen tilbage fra henholdsvis en knæskade og en hofteskade.
- De har begge spillet førstedivision i NFC, så det er rutinerede kræfter, vi får tilbage, siger Brian Baran, og han forventer at holdet klarer sig godt i Kvinde Serie Øst.
- Jeg forventer, at vi kommer til at klare os rigtig, rigtig godt her i sæsonen, siger han og forklarer, at kvinderne spiller halvårsturneringer og om nedrykning allerede i efteråret.
- Der er ingen oprykning i efteråret, det kommer først i foråret, hvor der så spilles både om oprykning og nedrykning.
- Det gælder om at undgå de to nederste pladser, og det tror jeg godt, vi kan, mener Brian Baran, der lige vil se efterårssæsonen an, før han kommer med en målsætning for foråret.

Samarbejde med NFC
For at sikre kvindefodbolden i vores lokalområde, er VIF og NFC i Nykøbing gået sammen i et holdsamarbejde og det officielle navn er da også NFC/VIF. På den måde kan man mønstre både et 11-mands førstehold, et 11-mands andethold samt et ottemands hold.
Træningerne er fordelt ligeligt mellem Vordingborg og Nykøbing - det samme er spillerne på holdet og Brian Baran er godt tilfreds med de forhold, man i VIF byder kvindefodbolden.
- Klubben har hele tiden været rigtig gode til at prioritere kvinder. Vi spiller altid på stadion; det er ikke i alle klubber, man får lov til det, fortæller han og glæder sig til, at det renoverede stadion i Vordingborg bliver klar til kvindernes første hjemmekamp i Sjællandsserien den 25. august.

Gode tekniske spillere
Målsætningen var i den forgange sæson at rykke op.
- Spillermaterialet er til det, måden vi spiller på, er til det, så vi kommer ikke til at ændre på noget her i efteråret, lyder det fra Brian Baran, der dog ved, at den nye serie vil være langt mere fysisk end den forrige. Derfor er kvinderne også sendt til boksetræning i Vordingborg Bokseklub, for at bliver fysisk stærkere.
- Men det fysiske ligger ikke i vores spil, mener Brian Baran, der sætter en ære i at hans spillere spiller fodbold og ikke blot har det fysiske overtag. Og den holdning har han selvom trenden i både kvinde- og herrefodbold i øjeblikket går mod et fysisk spil med en god defensiv og et godt forsvar.
- Men det er vi ikke hoppet med på. Jeg synes, det er synd, at kvindefodbold bliver så fysisk betonet. Det er ikke så underholdende at kigge på.
- Vi er ikke de største spillere, men vi har nogle gode tekniske spillere, siger han og pointerer, at fodbold skal være sjovt at se på, hvilket han netop synes det er det i VIF.

Fakta
• I det første halve år må stadion ikke bruges mere end højst nødvendigt, hvilket vil sige kun én kamp om ugen. Det fortæller ”Solo” Hansen, der i øjeblikket er den, der ordner vandingsanlægget til stadion og i øvrigt også sørger for at tidsler og andet ukrudt bliver fjernet fra tribuner og udenomsarealer. Det er derfor heldigt, at kvinderne og herrerne oftest har forskudte hjemmekampe, således at begge hold kan få lov at spille på stadion.
 

Brian Baran træner VIFs kvinder, der er slået sammen med NFC i Nykøbing. Førsteholdet er netop rykket op i Sjællands Serien og Baran forventer, at holdet vil klare sig godt her. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar