Der var stor interesse for at få en snak med de lokale forfattere på de enkelte stande. Foto: Ulrik Jensen

Forfattermøde

Weekendens VordingBOGmessen i Kulturarkaden viste en enorm alsidighed i den lokale litteratur.

Bogmesse De etablerede forfattere Lisbeth Zornig, Michael Lindholm, Mathilde Walter Clark og Lotte Kaa Andersen var godt nok hovednavnene, da der i lørdags for andet år i træk blev afholdt VordingBOGmesse i Kulturarkaden i Vordingborg. Men de 26 mere eller mindre lokale forfattere, som bidrog med personlige præsentationer af egne udgivelser, fyldte mest, og publikums interesse for at få en snak med forfatterne var stor. Spændvidden i udgivelserne var imponerende og talte alt fra romaner, krimier og digte til fagbøger om historie, mindfuldness, spirituelle emner og meget mere. 
- Selv om udlånet af bøger på biblioteket falder, og folk læser mindre, bliver der alligevel skrevet og publiceret flere bøger end nogensinde før. Det er fantastisk at se et sådan engagement fra vores lokale forfattere, når vi afholder bogmesse i Kulturarkaden.
Sådan lød det blandt andet fra biblioteksleder Erik Thorlund Jepsen i hans indledning ved VordingBOGmessen i lørdags.
Viceborgmester Else Marie Langballe-Sørensen fulgte op, og sagde, at selv om hun til daglig er lærer og underviser i fysik og matematik, fylder læsning og litteratur rigtig meget for hende. Og så afslørede hun, at hun faktisk selv er forfatter – godt nok til en bog beregnet for kun to læsere, nemlig hendes egne to adoptivbørn fra Polen.  Viceborgmesteren fortalte, at hendes første yndlingsbog i øvrigt var en ungdomsbog med titlen Else Marie, som hun siden fandt antikvarisk og nu næsten er slidt op.  Else Marie Langballe-Sørensen høstede bifald for sin rimede afslutning på åbningstalen, hvor hun fik nævnt samtlige medvirkende på bogmessen.

Mange nye udstillere
VordingBOGmessen er blevet til på initiativ af NewPub Vordingborg – en forening af lokale selvudgivere med sit primære formål at arrangere en lokal pendant til den større bogmesse i København. Det sker i et tæt samarbejde med bibliotekets Stine Grabas. 
En af hovedinitiativtagerne er Susan Nielsen, der selv er forfatter til flere selvhjælpsbøger og en spirituel spændingsroman. Hun glæder sig over opbakningen og interessen:
- Vi arrangerer VordingBOGmnessen for andet år i træk og har nogenlunde samme antal deltagere som sidste år. Der har været en rimelig stor udskiftning, og cirka halvdelen af udstillerne er nye, men det vidner jo blot om, hvor meget der egentlig rører sig rundt omkring. Vi håber at bogmessen kan blive en tilbagevendende begivenhed.
Mangfoldigheden var nærmest uendelig, og på messen sås blandt mange andre Hans –Willy Baudz, som har udgivet krimier, der foregår på Sicilien:
- Jeg har være på Sicilien omkring 30 gange, så jeg kender lidt til miljøet. Og så synes jeg det er spændende at sidde bag skærmen og lege kriminel uden at blive straffet.
Abelone Glahn præsenterede sin bog ”Senior og selvstændig”, som udkommer om kort tid. Bogen handler om at drive egen virksomhed i sit 3. arbejdsliv og indeholder flere cases med udgangspunkt i lokale eksempler.
Lars Larsen fra Middelalderhaven, som netop har udsendt sit 3. årsskrift – denne gang med fokus på lægeplanter, var på plads. Ud over Lars Larsens egen helt store kæphest og et kapitel om bi-hoteller indeholder årsskriftet blandt andet også en grundig gennemgang af historien om Historisk Botanisk Have i Vordingborg skrevet af tidligere stadsgartner Flemming Kruse. 
Ernæringsrådgiver Susan Hemmingsen præsenterede sine to bøger om kødfrie dage, mens Anna Prai Olsen i bogen ”Hvor peberet gror” har sat fokus på en skildring af livet som dansker i det britiske kolonistyre i Østen.
Og så var der bare meget, meget mere…
 

Der var stor interesse for at få en snak med de lokale forfattere på de enkelte stande. Foto: Ulrik Jensen

Lars Larsen præsenterede det 3. årsskrift fra Middelalderhaven. Foto: Ulrik Jensen

De enkelte stande var fordelt over den centrale del af Kulturarkaden. Foto: Ulrik Jensen

Susan Nielsen og Søren Levin fra NewPub, som er initiativtagere til VordingBOGmessen. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar