Johny Roy fra Stensby (med sort hue) venter spændt på at hans nye Ive-car bliver gjort klar. Foto: Michael Thønnings

Folk var vilde med små el-bils-scootere

Alle fire el-biler blev solgt da Vordingborg MC Center afholdt demostrationsdag og de el-drevne køretøjer vinder mere og mere frem - også her i byen.

Vordingborg - Vi har lige solgt den sidste. De har lige ringet tilbage, lyder budskabet fra Vordingborg MC, der allerede før lukketid torsdag kunne melde ud, at der havde været rift om de små elektriske  ”Ive-cars”- små trehjulede lukkede scooter-biler, som de demonstrerede.
Således havde der været en del forbi på dagen, hvor der blev solgt de fire , der var taget hjem.
Også den lille Piaggio Ape, blev fremvist (den der ofte bruges til kaffevogn), og vakte opsigt.
- Vi har prøvet at tage dem ind og der kommer mere og mere med el, så vi prøver det af, fortæller indehaver Mette van der Wehle Dörge, der også er begyndt at køre salg og reparation af scootere for gangbesværede og for nylig  har fået en opgraderet version af den klassiske Vespa, der kører på el.
- Det smarte er, at man kan tage batteriet af og med sig op, hvis man bor i lejlighed. Så sætter man den bare i stikkontakt, siger hun.
Netop strømstikket er også en af fordelene ved den lille Ive-car, der ikke skal ”tankes” som en elbil, men blot sættes til et almindeligt strømstik.
- Jeg har faktisk  været ude at tale med boligselskaberne om hvad de har af muligheder. Det er netop noget der oplagt, til dem der bare skal rundt i byen og ældre, siger Mette van der Wehle Dörge.
Hun påpeger dog at den både kommer i en version der kan køre 45 kilometer i timen og en der kan køre 30 kilometer i timen.
- Den der køre 30 må man faktisk køre, hvis man er 15 år - og man må have en passager med også, fortæller, hun og påpeger at hendes søn har en, som han kører til håndbold i - og hun bruger den selv, til at drøne rundt i byen.

Plads til hunde
En af glade købere, var Johny Roy fra Stensby. Han købte en på dagen og kunne således drøne af sted i sin nye Ive-car.
- Den passer fint til mig. Jeg kører scooter normalt, men den her er lukket og der er endda plads bagi, så jeg kan have mine hunde med. Det behøver ikke gå så stærkt for mig, siger han, inden han drøner - næsten lydløst - af sted.
Bilerne er sat til at køre cirka 80-90 kilometer på en opladning, men det afhænger af vejret og farten, men umiddelbart kan de snildt klare 40-50 kilometer på en ladning i koldt vejr.
Netop el-køretøjer og scootere er noget der vinder mere frem og hos Vordingborg MC forventer de flere af slagsen - blandt andet den klassiske ”ungdomsknallert” der kommer i en el-version, ligesom der nu skal hentes flere  Ive-cars hjem.

Johny Roy fra Stensby (med sort hue) venter spændt på at hans nye Ive-car bliver gjort klar. Foto: Michael Thønnings

Mette van der Wehle Dörge fra Vordingborg MC siger godt tur, til en glad el-bilejer. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar