Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Det traditionelle morgenbord lørdagen op til Festugen, er det Vordingborg Handelsforening der står for - så det bliver måske til noget, selvom Festugefolkene har aflyst selve Festugen i uge 28. VIF mener dog at de kan løfte opgaven, der dog kræver et par millioner i underskudsgaranti. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Fodboldklub mener det er realistisk at låne millioner til at redde Festugen

Festugekommitéen valgte at lukke ned og har aflyst årets festuge, men hos Vordingborg IF, mener kasserer Bent Jensen, at de godt kan løfte opgaven.

- Altså det er realistisk at få folk til at udføre opgaverne, siger han og påpeger at forboldklubben "stiller sig til rådighed" for en ny konstruktion.

Det kræver dog at man finder nogen der kan skaffe de manglende millioner som især musikken kommer til at koste. Det er nemlig her den store problematik ligger.

- Grunden til vi trækker i håndbremsen er netop musikken, påpeger den afgående Festuge-talsmand, Dennis Pedersen, som fortæller at man ikke kan trække momsen fra til musikken, der er en af de helt store udgifter. Og da den nuværende Festuge - efter en granskning fra Skat - nu skal svare moms, så vil det tippe budgettet.

- Musikken er et syv-cifret beløb. Det vil være en kæmpe-opgave for en ny forening at skulle klare og gå ind og låne de penge på sit glatte ansigt, siger Dennis Pedersen, der derfor afviser at det er muligt for de gamle Festugefolk "bare at kunne danne en forening", som ville være momsfritaget, til at erstatte den tidligere Festugekommité.

- Det letteste er da at lave en forening, men det er ikke realistisk for os at gøre nu her med knapt to måneder til det hele skulle gå igang. Der skal skrives kontrakter med musikken nu her og det kan vi ikke nå at finde økonomi til, siger Dennis Pedersen.

Fra Vordingbotg IF, der aldrig har stået for en Festuge eller lignende, men hvor man udelukkende har stillet med frivilige, tror de dog, at man kan finde en løsning.

- Vi ved meget mere i næste uge. Vi skal have nogle møder, siger kassereren Bent Jensen, der påpeger at de har aftalt med bookingbureauet, der står for musikken, at man ikke aflyser bandsene endnu, men lige får lidt respit, hvis nu foreningen kan finde de manglende millioner til at finansiere musikken, via en underskudsgaranti eller lignende.

- Og så skal vi lige finde en konstruktion, så vi ikke tager livet af fodboldklubben og dræner klubkassen, hvis det ikke hænger sammen økonomisk, siger Bent Jensen.

Men I mener, at det er realiistisk, at i kan gå ud og finde de - op mod to miliioner som musikken koster - og arrangere Festugen indenfor to måneder?

- Der er jo en drejebog.Vi er optimistiske og realistiske. Grunden til vi siger at der bliver en Festuge (VIF har udsendt en pressemeddelelse, hvor de "lover at der bliver en Festuge", red.) er, at handelsforeningen nok vil lave nogle aktiviteter i gaden. Men vi vil gerne stille os til rådighed, hvis det er, siger Bent Jensen.


Afviser af aflysningen er en PR-strategi

Rygterne har gået, at aflysningen af Festugen blot var iscenesat, for at få flere sponsorpenge i kassen og sørge for at få mere opbakning. Blandt andet fordi både kommunen, og siden VIF, gamle kommité-medlemmer og Handelsforeningen, var meget hurtige til at komme med en "ny konstruktion" og melde ud af "Festugen er reddet", hvis der er "nogen der vil bakke op".

Det afviser både talsmand Dennis Pedersen fra Festugen og Bent Jensen fra VIF.

- Overhovedet ikke. Det er dejligt, hvis der er nogen der vil prøve at redde den, men vi lukker ned, siger Dennis Pedersen, der lige nu mest af alt er ærgerlig og endnu ikke har tænkt tanken om hvorvidt den gamle kommité kunne lave en ny konstruktion og en tilbagevenden i det mindste i 2018.

- Det tænker jeg overhovedet ikke på nu. Vi står og er i gang med at lukke det her. Rent personligt ved jeg ikke med motivationen for at genoptage det igen, siger han med henvisning til de mange rygter og anklager der også har været, om at Festugen har haft rod i regnskaberne og er blevet skudt i skoene  - af blandt andre debattøren Uffe Thordahl - at der skulle være foregået urent trav. Sidstnævnte har sågar anmeldt Festugen til Skat og Skatteministeren.

- Det ville jo være tyveri. Så var vi jo røget i spjældet. Det er ikke motiverende at sætte gang i noget og lave en masse friviligt arbejde, hvis det er det man bliver mødt af, siger Dennis Pedersen, der er gået igang med at pakke Festugen ned, efter de traf beslutningen på et fælles møde i kommitéen onsdag aften.

Bent Jensen og VIF, regner dog med opbakning fra en del af kommitéen til deres nye konstruktion.

- Jeg kender nogen i komittéen og havde hørt det fra dem i tirsdags, at den var gal, siger han om den plan de har sat i værk, der altså er blevet til på et par dage og ikke skulle være orkestreret som en smart PR-gimmick.

- Slet ikke. vi stiller os bare til rådighed som forening, siger han.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden