• www.henriks-hvidevarer.dk

Musikkorpset spillede for på Flagdagen. Foto: Mille Holst

Flagdag med minder og tak

For femte gang fejrede og mindedes Vordingborg Kommune 5. september alle dem, der har været eller er udsendt på missioner i verdens brændpunkter - samt deres pårørende hjemme.

Vordingborg Under en strålende, lun septembersol fandt den 5. flagdag sted på Slotstorvet i Vordingborg i onsdags, hvor krigsveteraner og deres pårørende blev hyldet og de faldne mindet.
Sidst på eftermiddagen samledes værnepligtige og soldater fra kasernen, soldaterforeninger med flere med politikere fra både kommunalbestyrelsen og folketinget for at nedlægge kranse ved mindestenen på Slotstorvet. Efterfølgende marcherede de gennem en flagpyntet Algade til Vor Frue Kirke, hvor feltpræst Torben Petersen var vært ved en mindeudstjeneste. Sidste punkt på dagsordenen var en reception på Vordingborg rådhus.

For alle der gør en forskel
I dagens taler på Slotstorvet takkede såvel borgmester Mikael Smed (S), folketingsmedlem Marcus Knuth (V) og oberstløjtnant Annemette Holm ikke bare de udsendte soldater og deres pårørende uden hvis støtte, en udsending ikke lykkes, men også de civile, der tager ud til verdens brændpunkter som læger, sygeplejersker og meget andet.
Annemette Holm fortalte desuden om nogle af sine egne oplevelser som udsendt kvinde i militæret, om hvordan hun havde en dobbeltrolle dels som soldat ”med drengene”, dels som kvinde, hvor hun visse steder i verden fik adgang til de ellers lukkede miljøer, hvor kvinder mødes med andre kvinder, hvor slørene tages af, og hvor nysgerrigheden bliver stille: Går alle danskere med briller? Hvordan opdrager I jeres børn? Og så videre...
Oplevelser, der alle gav hende en helt særlig indsigt:
- Det er mennesker alle steder, der forsøger at gøre en forskel.

Se mange flere billeder fra dagen i galleriet.

Musikkorpset spillede for på Flagdagen. Foto: Mille Holst

Ved kransenedlæggelsen mindedes de faldne på danske missioner rundt om i verden. Foto: Mille Holst

Deltagerne marcherede efter talerne på Slotstorvet gennem en flagpyntet Algade til gudstjeneste i Vor Frue Kirke. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar