• www.henriks-hvidevarer.dk

Morten (nummer tre fra venstre) blev noget overrasket over vennernes byggeri af en ti meter lang model af fregatten Iver Huitfledt, der står i hans have i Stensved. Foto: Michael Thønnings

Fik 10 meter langt krigsskib i forhaven

Mortens Schmidt Sørensen fra Stensved vågnede i sidste uge op til at se en ti meter lang, nøjagtigt model, af fregatten Iver Huitfeldt i sin forhave.

Stensved - Det er eskaleret fra starten af året. Vi er en flok venner der har gået i skole sammen, der alle er samme årgang og fylder 30 år i år. Det begyndte med at jeg fik en kopi af en LK-kontakt i 1,20 gange 2,40, og nu har vi så lavet et 10 meter langt skib til Morten, fortæller en af vennerne (der er montør). Ud på eftermiddagen var de stadig samlet for at fejre Morten Schmidt Sørensens 30-årsdag og i stedet for den mere traditionelle - men fine - peberkværn af olietønder, valgte vennerne at bygge fregatten Iver Huitfeldt, i rigtigt størrelsesforhold, og altså placere det ti meter lange og fire meter høje skib i hans forhave.
- Morten er jo sømand og sejler med Iver Huitfeldt, så det skulle han have, fortæller Mortens storebror Jesper.
Sammen har de været seks mand, der over to dage (fra klokken 7 til 20) arbejdede på det store skib, der blev bygget i Langebæk Stationsby og fragtet i fire stykker til haven i Stensved, hvor det blev samlet.
Og Morten opdagede ikke noget før på selve dagen i tirsdags, for han havde været ude at spise med sin far aftenen før, hvor drengene fik det hele monteret og sat op.
Modellen er bygget på et træskelet og beklædt med undertag, der har samme grå farve som skibet. Derudover er det monteret med en radar, der konstant svinger rundt og et horn der spiller ”Shave and a haircut” med båthorn hver halve time, når man aktiverer den via en tryknap.
Selve radaren er lavet af viskermotoren fra en Volvo V70.
Derudover blev Mortens hæk beklædt med ”et hav” - et stort blåt banner - så alle detaljer var i orden.
- Det er noget overvældene, fik Morten - der havde været oppe klokken 6 - fremstammet om modtagelsen det store skib, som vennerne satte op i haven.
Hvor længe det får lov at stå, får vi at se...
Fra avisens side gør vi honnør og ønsker tillykke til Morten med de 30 år og hans private krigsskib.

Morten (nummer tre fra venstre) blev noget overrasket over vennernes byggeri af en ti meter lang model af fregatten Iver Huitfledt, der står i hans have i Stensved. Foto: Michael Thønnings

Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar