Festuge godt i gang - men afslutningen er ubekendt...

Festugen blev skudt officielt i gang på behørig vis mandag og alt er gået som planlagt. Eneste ubekendte er selve afslutningen af ugen, men der er en tro på, at der kommer rigtig mange folk i år.

 

Vordingborg - Det er første gang jeg får lov at stå her, lød det fra borgmester Mikael Smed (S), der som den første tog ordet mandag klokken 12, da Festugen blev åbnet.

På det tidspunkt lignede Algade og Slotstorvet allerede Festugen som vi kender den - måske endda med lidt flere ting i og omkring gaden. Og det var da også en glad handelsforeningsformand Mogens Larsen og by-konsulent, Sacha Keller, der efterfulgte borgmesteren på Stentorvet.

- Jeg kan ikke huske et liv uden Festugen, sagde Sacha Keller, mens de fortalte om  de mange tiltag, kanelsnegle og is-skulptur-hugning - der ikke foregår med mortorsav - inden de rundede af med et "velkommen" i kor.

Både de og borgmesteren fik forinden takket de frivillige og talte om fællesskabet og mulighederne det giver for at mødes med venner og familien  i Sydsjællands Kulturhovedstad, som borgmesteren kaldte det.

 

Kommer mange

Og alt skulle være klar.

- Det er gået som det skulle, fortæller festuge-talsmand, Kim Ingemann.

- Vi glæder os til at se hvor mange gæster der kommer. Det ser ud som om der kommer mange, siger han og påpeger at han også glæder sig over musikprogrammet, som folk også virker glade for og som er tilpasset forskellige målgrupper.

En ny ting - ud over den nye konstruktion af Festugeorganisationen, bliver også festfyrværkeriet. På grund af afbrændingsforbuddet, er det sløjfet.

Ifølge talsmanden har Festugen dog ikke nogen penge ude at svømme til det, så det pludselige forbud kommer ikke til at koste Festugen noget.

Hvad der kommer i stedet for, er endnu ikke afklaret, men Kim Ingemann fortæller, at der bliver en afslutning i stedet for fyrværkeri.

- Det har mest handlet om at blive klar, påpeger Kim Ingemann.    

Forventningen er at der kommer rigtigb mange mennekser til Lars Lilholt i aften....

Borgmesteren holdt den første -og sin første - tale i forbindelse med Festugen. Fotos: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar