Børn i alle aldre venter på, at tøndeslagningen går i gang. Også de mindste kunne være med. Fotos: Ulrik Jensen

Fastelavnsfest med fantasifulde figurer

Helte, monstre og vilde dyr skræmte i den grad ondskaben væk fra Vordingborgs bymidte. 

 

Vordingborg Weekendens mange udendørs fastelavnsarrangementer blev afviklet under noget forskellige omstændigheder. Mens tøndeslagningen om lørdagen foregik på en stille frostklar solskinsdag, var det en noget mere tvivlsom fornøjelse om søndagen, hvor vejret var råkoldt og blæsende.  Der var da heller ikke nogen letpåklædte ballerinaer mellem de mange udklædte børn, som i stedet var klædt i varme og fantasifulde dragter.

Der var seje riddere, stærke superhelte, søde sommerfugle og mange andre figurer blandt de udklædte børn. Der var også en tiger og en krokodille - lidt ligesom dengang fastelavnsfesterne var for voksne, som klædte sig ud som bjørne, djævle eller noget andet farligt for at skræmme det onde væk. 

På Stentorvet i Vordingborg var hundredvis af børn mødt op lørdag formiddag for at slå katten af tønden. Der var tønder i flere størrelser til forskellige aldersgrupper - også en tønde til de helt små , som skulle have voksenhjælp  til at føre stokken for at slå til en tønde  af pap. Der blev kåret kattedronninger og kattekonger i alle aldersklasser - kattedronning blev den, som slog bunden ud af tønden, mens kattekongetitlen blev tildelt den, som kunne slå det sidste bræt ned. Og naturligvis var der slikposer, fastelavnsboller og varm kakao til alle.

Søndag formiddag gentog festlighederne sig i Kvicklys gård, hvor de massive vægge i varemodtagelsen gav lidt læ for den kolde vind.  Tøndeslagningen var næppe overstået, før det begyndte at sne, men også her blev der kåret kattedronninger og kattekonger samt givet præmier til bedst udklædte dreng og bedst udklædte pige. 

Og sådan var det masser af steder. Overalt - ude og inde - blev fastelavn til en børnenes fest, som blev behørigt markeret.

 

 

Børn i alle aldre venter på, at tøndeslagningen går i gang. Også de mindste kunne være med. Fotos: Ulrik Jensen

Der blev gået til den, når tønden skulle have ”en på frakken”.

Mange fantasifulde udklædninger var ude for at skræmme det onde væk.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar