Ib Brøkner Christiansen i et øjebliks eftertænksomhed, mens eleverne sang. Han er dog tilfreds med at stoppe nu. Foto: Michael Thønnings

Farvel til Ib

Det var en afklaret rektor for Vordingborg gymnasium, Ib Brøkner Christiansen, der holdt afskedsreception fredag.

Vordingborg - Jeg er faktisk glad og afklaret nu her - mere end jeg regnede med jeg ville være, siger Ib Brøkner Christiansen, efter de første sange og taler fredag, hvor rigtig mange mennesker var kommet til hans afskedsreception som rektor for Vordingborg Gymnasium.
- Tidligere tænkte jeg, at jeg ville blive så længe jeg kunne, men senere besluttede jeg, at jeg ville gå, mens jeg stadig har lyst til at være her - og det har jeg, tilføjer han, men glæder sig nu alligevel til at stoppe. Det passer også med hans kone, der snart kan gå, men med sine 75 år og 45 år på skolen, er det en institution i sig selv, der takker af.
- Jeg kan ikke huske at Ib ikke har været her, siger naboen og rektor-kollega - ZBCs, Ann  Descroix.
Hun kom til handelsskolen i 1988, og har arbejdet overfor tre gymnasie-rektorer i sin tid som rektor, hvad hun således har været noget længere tid end Ib, der har været rektor i nu godt 12 år.
- Men Ib har været markant og jeg har haft meget med ham at gøre. Vi er jo både de nære samarbejdspartnere, men også konkurrenter, siger hun.
Og receptionen var et tilløbsstykke. Det var både folk fra det politiske liv og embedsvældet -  samt naturligvis en lang række kolleger og elever - nuværende som tidligere.
Mange hilste på - og fik store kram og pæne ord, fra den afgående rektor.
Første på talestolen var dog - ud over en musikalsk optræden fra 3.M - bestyrelsesformand Christian Brix, der især roste Ibs fremsynethed, samarbejdsevner og økonomiske sans.
Derudover var der en vis benovelse over den lange karriere og flere nævnte at Ib på sin vis altid har været der. Som vicerektor og konstitueret Mette Abildgaard sagde i sin tale:
- Jeg tror du har været med til at ansætte alle, der er her i dag - der er ikke nogen, der har været her lige så længe som dig. 
Hun påpegede i øvrigt, at han således har haft en karriere der spænder sig over 9.000 skoledage.
Et andet skudsmål herfra var desuden hans store opbakning til sine kolleger og hans lyst til at diskutere.
- Du tager altid gerne en diskussion - det er nærmest så du bliver helt høj, sagde hun og lod vide at engagementet hos rektoren har været ganske stort.
Elever - fra både elevråd og caféudvalg, holdt også fine og personlige taler og han blev udnævnt til æresmedlem af fredagscaféen og fik et studiekort uden udløbsdato, med en stående invitation om at komme  forbi og drikke en øl med de studerende.
Men mon ikke han får travlt. Ib er oprindeligt uddannet i fagene dansk og film, og har fået tilbud om at komme ind og være en del af censorkorpset på universitetet. Om han skal det - eller måske noget helt andet - ved han dog ikke helt endnu.
Tiden på gymnasiet slutter dog nu her - eller det vil sige den 31. januar - hvor han har sin sidste dag. Dermed når han lige præcis at være med og opleve premieren på gymnasiets store teatermusical, på den sidste dag som rektor.

Ib Brøkner Christiansen i et øjebliks eftertænksomhed, mens eleverne sang. Han er dog tilfreds med at stoppe nu. Foto: Michael Thønnings

Der var plads til smil og grin - og rigtig mange mennesker da der blev sagt farvel til rektor. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar