Linda Ib og Ulla Hilt i Faneparken, som er en af de ting de er stolte af, at de fik sat i gang. De havde sidste dag i torsdags. Fotos: Michael Thønnings

Fanefjords lederteam gør arbejdet færdigt

- Vi har arbejdet ud fra kommunens visioner og havde stadig mange planer. Derfor vil vi også gerne aflevere tingene ordentligt, fortæller ledelsen på Fanefjord Centret og distrikt, Ulla Hilt og Linda Ib, der siden de blev opsagt midt i maj, har knoklet for at lave en ordentlig overlevering. - Det er vigtigt for personale og borgere at alle kommer videre på en ordentlig måde, lyder det fra de to, der havde sidste dag torsdag.

 

Askeby Der har været grædt nogle tårer på Fanefjord Centret den senere tid. Midt i maj blev ældrecenteret og distriktets ledelse, Ulla Hilt og Linda Ib, sagt op. 

Begrundelsen de fik hed ”en omstrukturering”, så de tre ældredistrikter, som Møn og Bogø er inddelt i, skulle blive til to. Tilsyneladende skulle der i netop det vestmønske område være blevet færre ældre der har brug for hjælp, og  så blev beslutningen at Fanefjordledelsen skulle stoppe.

- Det er naturligvis noget der kan vække mange følelser. Nogle bliver vrede og andre kede af det. Vi har oplevet det hele, og forandringer er sjældent velkomne, fortæller Linda Ib. 

Hun  har været ansat siden 2012, mens afdelingsleder Ulla Hilt, har været med siden kommunesammenlægningen i 2007.

- Jeg var i praktikant på Møn, da jeg blev uddannet sygeplejerske i 1989, og jeg kan godt lide at arbejde i et landområde. Derfor ville jeg meget gerne tilbage hertil, fortæller Ulla Hilt om da hun fik stillingen.

Nu venter nye udfordringer.

- Vi stævner ud mod nye udfordringer, fortæller de to, der netop har sagt ja til at blive interviewet, for at mane ”rygter og konspirationsteorier” i jorden.

- Vi er stolte over det vi har lavet, fortæller de.

- Det vigtigste er at få afleveret det hele ordentligt til personale og borgere, siger Linda Ib. 

Derfor afslog de også at stoppe med det samme, da de blev opsagt i midten af maj.

- Vi besluttede at blive. Vi vil gerne aflevere det på en pæn måde, siger hun.

- Det skal ikke hedde sig at vi stak af, da det brændte på, siger Ulla Hilt. 

Derfor har de knoklet på den seneste måned, inden de torsdag den 28. juni kunne sige farvel. Forinden var der lavet planer og skemaer for hvordan man kan køre videre, til dem, der skal overtage.

 

Udgangspunkt i vision

For det har været en ledelse og et plejecenter der i den grad har udviklet sig.

- Vi har jo taget udgangspunkt i kommunens vision med storbyens smukkeste og sundeste forhave. Vi har sat os ned og brugt den, når vi udviklede tingene, siger Linda Ib. 

Således har der været enormt mange arrangementer på centret og de har samlet store summer i fondsmidler, som blandt andet er gået til Faneparken - den udendørs træningslegeplads, hvor unge og ældre sammen har kunnet mødes.

- Vi har gjort meget for at samarbejde på tværs, fortæller Ulla Hilt, der fortæller om  rollatortræf, dansedag og værksteder samt græskarlavning, der alt sammen er foregået i samspil med børnehaver og skoler i området. Noget som både ældre og børn har haft stor glæde af.

Dertil har de arbejdet meget med integration. Fanefjord Centret har været indstillet til integrationsprisen for arbejdet med at få tilkomne borgere ind på arbejdsmarkedet.

- Mange af dem vi har fået er rigtig dygtige til at tage sig af de ældre - de mangler bare lidt af sproget, men det kommer, fortæller Ulla Hilt.

Deres arbejde har også foregået i lokalrådsregi og i planlægningen af området.

- Vi har brugt mange timer udenfor arbejdstiden med at være med til borgermøder og i udviklingen af området. Også i forhold til byfornyelse, hvor vi har været meget med.  Jeg synes det er vigtigt at deltage og være sammen om lokalsamfundet, fortæller Ulla Hilt.

 

Holde folk friske

En af ændringerne i Fanefjord-distriktet skulle være, at der er færre ældre der visiteres til ældreydelser og hjælp - hvormed der er brug for færre folk.

- Vi har nok været rigtig gode til at holde folk friske. Det har vi arbejdet på, fortæller Linda Ib, der påpeger at den udendørs træning også suppleres af den indendørs, hvor der faktisk er brug for mere plads og hvor man har prøvet ting af.

- Vi indkøbt en benpres - som dem man har i almindelige træningscentre. Det blev diskuteret meget om man kunne det, men der er altid kø til den nu. De ældre, der bruger den kan mærke at de får stærkere benmuskler, fortæller Linda Ib.

Begge fortæller at det at prøve ting af, er noget af det de har kunnet som ledelseteam.

- Vi har lært enormt meget af hinanden. Blandt andet at hvis man tror på tingene og går efter det, så kan det lykkes, siger Ulla Hilt, der påpeger at hun også har lært at styre et budget på cirka 24 millioner.

- Vi tager alle de gode minder med, siger hun og påpeger at de har haft en anden tilgang end den ”nul-fejlskultur, som hersker mange steder.

- Vi har lært personalet, at det er okay, hvis man har lavet en fejl. Det tog noget tid før personalet turde stå ved, hvis de have lavet noget, men vi har taget godt imod, siger Linda Ib, der påpeger at de på den måde netop har haft fokus på og fået gjort noget ved, ”utilsigtede hændelser”. 

- Og så er det fantastisk at se, hvad der kan lykkes, når man gør det sammen, siger Linda Ib.

- Vi havde planer en fem-seks år ud i fremtiden, så der er lidt at følge op på, for dem som kommer efter, siger Linda Ib, der i øvrigt kan melde om stor succes med den nylige genindførsel af køkkenet på centret.

- Ja, vi kan se at de ældre spiser mere end ellers, fortæller Ulla Hilt.

mith

Læs om de nye distrikter her

Linda Ib og Ulla Hilt i Faneparken, som er en af de ting de er stolte af, at de fik sat i gang. De havde sidste dag i torsdags. Fotos: Michael Thønnings

- Vi stævner ud mod nye udfordringer, fortæller Fanefjord tidligere ledelse.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar