• www.henriks-hvidevarer.dk

Familie sejler for livet

Med drømmen om at stikke til søs og se verden - langt fra hverdagens stress og jag - stævnede Troels og Lis Biskopstø fra Bakkebølle lørdag ud fra Masnedsund. Planen er en halv jordomsejling - med tre generationer ombord. 

 

Kaptajn Troels Biskopstø er født med saltvand i blodet og har været med ude at sejle  lige siden, han var lille. Det startede med udforskning af vandet omkring Australien, men så kom drømmen om at sejle over Atlanterhavet. I lørdags begyndte realiseringen af denne drøm. Troels og hans hustru Lis vinkede farvel til Danmark, og med ønsket om en god tur fra Sejlklubben Snekken sejleder de ud fra Masnedsund havn. Turen går til Caribien, som de rammer om cirka tre måneder. Parret har tre børn, som alle kommer med på turen senere, og der kommer således  til at være tre generationer ombord. 

Den første del af turen - omkring tre måneder - står på Kielerkanalen, Helgoland, Nordsøen, Den Engelsek Kanal og Biscayen over Atlanterhavet. Hvad angår proviant har Lis henkogt 70 kilo kød, som kan holde sig i ti år på glas. 

Om fire-fem måneder tager Troels hjem og arbejder, imens orkanerne raser i Caribien. Derfra er turen ikke helt planlagt færdigt endnu.

Der er tale om en halv jordomsejling, der handler om at komme helt ned i gear.

Om tre uger er de i Portugal, og det er ifølge parret mere en oplevelsesrejse. Båden ved de ikke, hvor ender, men den kommer i hvert fald ikke hjem igen. Den er døbt ”True Blue” og er en 510 Oceanis fra 1992, som er købt i Caribien i 2009. 

- Lige så snart vi har shorts på, er det ikke længere transportsejlads, smiler kaptajn Troels, der vil ”opleve verden før timeglasset rinder ud”. Familiens motto omkring rejsen er: ”Vi sejler ikke for at flygte for livet- men for livet ikke skal flygte for os.”

Familiens færd kan følges på www.trueblueblueyacht.com

 

Klik HER og se flere billeder fra starten på det halve jordomrejse-eventyrTilbage til forsiden

Tilføj kommentar