Candice og Siena Progler-Thomsen var begejstrede for filmen: - Jeg ville gerne have set den inden jul, fordi den sætter een i julestemning, sagde Candice, der håber på det bliver en tradition. Foto: Mette Neerup

Familie-julefilmen “Far til fire i byen” holder stadig

Stege biografs bestyrelse og handelstandssforeningen  havde  inviteret til en nostalgisk filmoplevelse for hele familien mellem jul og nytår.

Stege Hele to gange tonede “Far til fire i byen” frem på det store filmlærred i Stege biograf søndag 29. december. Til forestillingerne havde henholdsvis 62 og 86 forventningsfulde biografgængere taget imod det gratis tilbud om en filmisk tidsrejse tilbage til 1956, hvorfra den viste familiefilm, om den enlige far til fire, stammer.
Biografgængerne denne søndag er præget af en del bedsteforældre med børnebørn, men også børnefamilier og en del småbørn, der er i biografen for første gang. 
- Det er en fin måde at få de helt små med i biografen. Det er jo ikke som at se film derhjemme. Her kan man ikke bare stoppe filmen, hvis man skal på toilettet, siger Preben Rasmussen, der som en af de frivillige i biografens stab, er med til at sørge for at det bliver en positiv oplevelse at gå i biografen i Stege. 
- Jeg tænker da helt klart, at det her bliver en tradition med så fin en opbakning, fortsætter Preben, der tilføjer at biografen samtidig får reklameret for kommende børnefilm og potentielt får skabt interesse for at komme tilbage og se disse film.

Høj stemning
I salen er stemningen høj. Der bliver grinet de helt rigtige steder, som da lille-Per narrer nogle dumme tyveknægte eller da hunden Jensen kommer med i kirke som ubuden gæst. Der er tydelig forskel på de gode og de onde. Der er ingen komplicerede karakter-nuancer eller underforståede handlinger. Rammen er enkel og budskaberne klare. Selvom filmen har mere end 60 år på bagen, er den fængende og handlingsmættet. Enkelte af de yngste publikummer forlader salen i den allersidste del af filmen, hvor koncentrationen er sluppet op og toiletbesøgende er blevet mere interessante end filmen. Da filmen slutter med familiens juleaften og alle forviklinger er ryddet af vejen, klapper samtlige biografgæster som tak for oplevelsen.

Håb om gentagelse
Otte-årige Siena Progler-Thomsen var med sin mor i biografen og begejstringen for filmen var stor.
- Den var sjov og Per var virkelig sjov, sagde Siena, der havde lagt mærke til at skuespillerne udtalte ordene meget tydeligt. 
- Vi elsker den her biograf og synes, at det var en smuk film, der giver et indblik i den tids familie-og skoleliv, fortsætter Sienas mor, Candice, der håber på at biografen gentager succesen næste år, hvor hun så vil tage hele familien med. 

En god reklame
Alle har forladt salen. Tilbage er biografens arbejdsomme stab gået i gang med at feje en voldsom mængde popcorn op mellem de mange stolerækker. 
- Ja! Det kunne jo være rart, hvis forældre og bedsteforældre ville sørge for at lære børnene at efterlade det pænt efter sig, slutter Preben Rasmussen med et stille suk, men også med et smil på læben over det velbesøgte arrangement, der giver biografen god reklame og fokus på at film skal opleves i biografen.

Candice og Siena Progler-Thomsen var begejstrede for filmen: - Jeg ville gerne have set den inden jul, fordi den sætter een i julestemning, sagde Candice, der håber på det bliver en tradition. Foto: Mette Neerup

Preben Rasmussen er frivillig i Stege biograf. Ud af 99 sæder er de 86 besat til den anden forestilling. Foto: Mette Neerup

Der forestår desværre et større oprydningsarbejde med at feje popcorn op efter biografgæsterne. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar