Et sabbatår i hæren

Oliver Jais Helholt afsluttede gymnasiet i sommers og bruger noget af sit sabbatår på at aftjene værnepligt på Vordingborg Kaserne. Han er ud af en slægt hvor de mandlige medlemmer i generationer har været i militæret, hvorfor det har været helt naturligt for ham at melde sig. Desuden har rigtig mange af hans venner meldt sig som værnepligtige.

- Jeg er åben overfor at tage en uddannelse herinden og regner med at få en god oplevelse og noget nyt og anderledes end ved at blive hjemme og løbe en tur en gang imellem, fortæller han.

Skulle militæret vise sig ikke at være noget for ham, har han tænkt sig at søge på universitetet og læse IT og historie.Er ikke bange for noget

Frederikke Idon-Andersen fra Søllerød på Nordsjælland får allerede den første dag på Vordingborg Kaserne slettet ”Andersen” Fremover er hun Idon. Der er nemlig allerede en anden, der bliver kaldt Andersen.

Hun mødte op som én af de første på kasernen og har derfor været med allerede på den første eksercits ved ti-tiden, inden det for alvor begyndte at sne. Det kolde vejr tager hun dog i stiv arm, trods synligt bare ankler.

- Jeg forventer, at det bliver hårdt og at jeg bliver udfordret fysisk, siger hun.

Ud over at ville udfordre sig selv har også familien en stor del af ”skylden” for at hun har tegnet en firemåneder lang kontrakt som værnepligtig i forsvaret.

- Jeg vil bevise overfor min familie, at jeg kan klare det, fortæller hun og bemærker at hendes storebror allerede har været en tur gennem værnepligtsmøllen, og hans fortællinger gav hende blod på tanden.

- Der er ikke noget, jeg er bange for - ikke umiddelbart, fortæller hun og betegner sig selv som værende i god fysisk form.

- Jeg er klar. mille


 

I familiens fodspor

Freya Eld fra Kastrup på Amager er én af de piger, der er startet som værnepligtig på Vordingborg Kaserne 2. februar. Hun får udleveret de mindste handsker, forsvaret råder over, alligevel er de en smule for store. Til gengæld passer støvlerne perfekt.

- Jeg har noget familie, der er i forsvaret. Jeg vil også gerne se, hvad det går ud på, fortæller hun som begrundelse for, hvorfor hun nu befinder sig på Vordingborg Kaserne.

- Så synes jeg de fysiske og psykiske udfordringer er interessante, fortsætter hun og bemærker at hun forventer at månederne som værnepligtig bliver både spændende, lære-
rige og udfordrende.

Om månederne som værnepligtig ligefrem skal føre til en militær karriere har hun ikke besluttet endnu.

- Jeg vil gerne læse noget helt andet, men vil ikke udelukke at det bliver i militæret, siger hun. Drømmestudiet er ellers jura.

 

En drengedrøm

Søren Rasmussen fra Stege er blandt de første, der møder op på Vordingborg Kaserne mandag morgen for at aftjene sin værnepligt. Der er ikke andre i hans vennekreds, der har meldt sig til militæret, men det afskrækkede ikke Søren Rasmussen.

- Det er en gammel drengedrøm, fortæller han og bliver bedt om at kvittere for de støvler i størrelse 47, han får udleveret på kasernen. Han glæder sig til de oplevelser, han forventer ligger og venter på ham i løbet af de kommende fire måneder.

mille


Tema: 
I kongens klæ'r
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar