Borgerne i Kalvehave har fået nok af indbrud. Nu inviterer de til informationsmøde om nabohjælp og tyverisikring, hvor blandt andet politiet deltager. Fra venstre ses Tommy og Jane Petersen og Tage og Hanne Jørgensen. Foto: Mille Holst

Et indbrud for meget...

Kalvehave har de senere år været hårdt ramt af indbrud. Nu har en række borgere fået nok og taget initiativ til at gøre byen til et ubehageligt sted at være tyv.

Kalvehave I de senere år har området omkring Gl. Færgegårdsvej og Søvænget i Kalvehave været plaget af indbrud - alene i de seneste tre uger har en god håndfuld borgere haft ubudne gæster. Nu har indbyggerne fået nok og med Hanne Jørgensen i spidsen inviterer de nu vejenes beboere til informationsmøde for at få gjort noget ved problemet.
Til mødet, der finder sted 8. marts, deltager også Axel Ahm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, som vil fortælle om de muligheder, man som borger selv har for at mindske risikoen for at få ubudne gæster. Hanne Jørgensen regner også med at en låsesmed og en tømrer deltager, så man også kan blive oplyst om muligheder for at tyverisikre både vinduer og døre.
- Vi har delt 34 sedler ud her på vejene og der er allerede 15 tilmeldte til mødet, fortæller Hanne Jørgensen, da vi besøger hende på Gl. Færgegårdsvej, hvor også et par  naboer har lagt vejen forbi.

Hvad kan vi selv gøre?
I området omkring Gl. Færgegårdsvej i Kalvehave har beboerne både haft indbrud, hvor der er blevet stjålet noget, og indbrud, der snarere har gjort huset klar til at blive tømt.
- Et sted afmonterede de alt, hvad der kunne ligne tyverialarmer, fortæller Hanne Jørgensen og fortsætter:
- Et andet sted oplevede man, at de gik i haven og lyste.
Hanne Jørgensen lægger ikke skjul på, at de mange ubudne besøg skaber utryghed i området og borgerne har selv overvejet adskillige tiltag. Noget tyvene kan falde over, noget der larmer, vildtkameraer, og sågar et privat vagtværn, der med store hunde skal patruljere i gaderne.
- Det skal vi høre politiet om, hvad de siger til, siger Hanne Jørgensen, der glæder sig til at få gjort Kalvehave til et meget besværligt sted for tyve at færdes i.

Borgerne i Kalvehave har fået nok af indbrud. Nu inviterer de til informationsmøde om nabohjælp og tyverisikring, hvor blandt andet politiet deltager. Fra venstre ses Tommy og Jane Petersen og Tage og Hanne Jørgensen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar