DLG Øst blev vinderen af Erhvervsprisen 2017, og den var borgmester Michael Seiding Larsen (V) glad for at kunne overrække sine gamle kollegaer. Fra højre: direktør Knud Rasmussen, driftschef Lars Boe og underdirektør Anders Hansen. Fotos: Brian Romberg

Erhvervsprisen 2017 gik til DLG

Erhvervsprisen 2017, der blev uddelt torsdag, gik til DLG Øst for deres million-investeringer. 

 

BÅRSE - DLG er jo min gamle arbejdsplads, og jeg vil gerne lige sige, at jeg ikke har haft noget med nomineringen at gøre, smilede borgmester Michael Seiding Larsen (V) i sin tale til vinderen af Erhvervsprisen 2017, som torsdag aften gik til DLG Øst på Hotel Frederiksminde. 

- I den korte periode, jeg indtil videre har været borgmester, har jeg været med til to spadestik. Først i Bårse og så på havnen. I har været modige, tilføjede borgmesteren om DLGs forskellige investeringer på kort tid.  

Det var således disse mange investeringer, som lå til grund for dommerpanelets tildeling af hovedprisen til Bårse-virksomheden, som huser blandet andet huser  landets største Land & Fritid-butik, weblager og foderfabrikken, der dækker hele Østdanmark. Tidligere på året var der rejsegilde på den nye, store administrationsbygning, som tages i brug inden længe. 

- Det er en fantastisk udvikling, som denne virksomhed i øjeblikket gennemgår. Det fortjener virksomheden at blive anerkendt for. Den fortjener også at blive anerkendt for skabelse af mange jobs i kommunen. Det samlede medarbejderantal i Bårse forventes at stige til cirka 85-90 personer, fra 40-45 medarbejdere for få år siden - altså en fordobling, lød det fra Vordingborg Erhvervsforenings dommerpanel.

 

Flere spadestik 

Især DLGs investering i Vordingborg Havn var uden tvivl en massiv tunge på pris-vægtskålen. Dommerpanelet kaldte DLG ”en afgørende spiller” i forbindelse med havneudvidelsen i form af en kæmpe kornmodtagelsescentral, der vil kunne rumme 150.000 tons og bliver landets største af sin slags. 

- Det er en rejse, vi er på, og den er slet ikke fuldendt. Det varer ikke længe, før vi skal tage nye spadestik. Vi har erhvervet yderligere jord, og vi får snart nye pladsproblemer.  Havne-projektet er vi enormt stolte af er havnet hernede - efter at have været undervejs i flere år. At få Danmarks største kornterminal hertil er ret okay, lød det med nærmest jysk dramatik fra DLG-direktør Knud Rasmussen, som i takketalen også kunne fortælle, at pris-pengene - 50.000 kroner - nok skulle bruges på kunst i det nye kontorhus i Bårse.

- Vi har også kanon meget gang i tingene i øjeblikket. Det har været to spadestik lige i rap. Det er enormt mange penge, vi investerer, men det er også rigtig sjovt at få lov at være med til. Mulighederne ligger i Vordinborg lige nu. Vi rider alle på en bølge. Den nye bro får vi også gavn af, sagde en glad direktør til avisen. 

- Vi lever virkelig i en turbulent tid, der kræver fleksibilitet. Så jeg er stolt på alle medarbejdernes vegne. Det er helt sikkert deres fortjeneste også, understregede direktøren flere gange. 

 

 

Vandt for første gang i sit liv

Det Nyråd-beliggende firma LeadDoubler modtog Mikroprisen. 

 

NYRÅD - Jeg er jo typen, der aldrig har vundet noget som helst. Dem, jeg har spillet fodbold med, ved, at jeg faktisk aldrig har vundet en fodboldkamp, sagde Morten Matras og vakte latter i forsamlingen med sin takketale. 

LeadDoubler, som har eksisteret siden 2007 og flyttede til Nyråd for to år siden, har haft kæmpe succes med en unik software, hvor virksomheder kan lave regneark om til alle mulige slags beregnere på deres hjemmeside - eksempelvis låne-beregnere for bankers vedkommende - og dermed få kunder i butikken. I dag har firmaet også kunder på globalt plan, såsom USA, Canada og Australien.  

- LeadDoubler er blandt vores hurtigst voksende mikrovirksomheder i kommunen. Her er der virkelig tale om en virksomhed i vækst, som har formået at levere et stigende overskud flere år i træk, lød det i dommernes nominerings-præsentation. 

- Næste år skal I kigge jer over skulderen. Der går vi efter den store, advarede  en storsmilende mikroprisvinder og høstede bifald. 

- Nu bliver det en god julefrokost, lød det yderligere fra Morten Matras, der hen over sommeren har fået Steffen Steffensen med i firmaet som både investor og bestyrelsesformand. 

 

 

Overraskelse til erhvervspark-makkerpar

Duoen bag Erhvervspark E47 løb med Overraskelsesprisen for modet til at satse stort. 

 

BÅRSE  I 2015 besluttede tømrermester Anders Madsen og virksomhedskonsulent Claus Christiansen sig for at kaste sig ud i at skabe en erhvervspark i Bårse. I dag huser den Insatech og ViaCPH.  

- Vinderen af Overraskelseprisen i år går ikke som sådan til en virksomhed. Det er nærmere tale om et udviklingsområde i kommunen. 

- Den går til et hold af personer, der har turdet tænke udvikling, se muligheder, satse og tage en økonomisk risiko. Det er et projekt, hvor man skal tænke langsigtet og have banken og myndighedsdelen til at gå op i en højere enhed. Det tager tid og penge at udvikle et erhvervsområde, lød det fra Susanne Kruse, direktør i Voridngborg Erhverv. 

- Prisen går til et privat initiativ, som er med til at skabe vækst og udvikling i Bårse, fastholde virksomheder i kommunen og give dem mulighed for at vokse. 

- Det har været lidt som humlebien, der ikke kan flyve, men gør det alligevel, da vi overtog området ved det nedlagte mejeri, sagde Anders Madsen i sin takketale. Den har således stået på massivt nedrivnings- og renoveringsarbejde - og så lige en byggefase med høj puls.  

- Møns Bank og kommunen har virkelig været hjælpsomme. Vi havde kun ni måneder til at få byggeansgning igennem og få entreprenør til at bygge 3000 kvadratmeter i forbindelse med Insatech, som ellers skuede ud af kommunen. Det var ret stressende, ler Claus Christensen.

- Nu har folk fået øjnene op for, hvad man kan der. Vi har stadig 3400 kvadratmeter mere, så vi er kun halvvejs, tilføjer han. 

 

DLG Øst blev vinderen af Erhvervsprisen 2017, og den var borgmester Michael Seiding Larsen (V) glad for at kunne overrække sine gamle kollegaer. Fra højre: direktør Knud Rasmussen, driftschef Lars Boe og underdirektør Anders Hansen. Fotos: Brian Romberg

Morten Matras og Steffen Steffensen (t.v.) fik prisen som årets mikrovirksomhed.

Anders Madsen og Claus Christiansen her lykønsket af Asger Diness Anders og Susanne Kruse fra Vordingborg Erhvervsforenings dommerpanel.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar