En god oplevelse...

Poul Larsen

Kærtoft 2, Vonsbæk

6100 Haderslev

 

En god plejehjemsoplevelse

I den seneste tid er det som om medierne har forsøgt at overgå hinanden i grelle historier om utilstrækkelig behandling og omsorg for beboerne på landets plejehjem.

I lyset af dette føler jeg trang til som pårørende at delagtiggøre andre i mine oplevelser på et helt almindeligt kommunalt plejehjem, Vintersbølle Strand ved Vordingborg.

Et ældre familiemedlem blev efter et aflastningsophold på et andet plejehjem visiteret til plejehjemmet Vintersbølle Strand, på en afdeling for demente. Det blev desværre kun til et ophold af knap to måneders varighed, inden han afgik ved døden, men det gav mig og de nærmeste pårørende et indtryk af en i en hver henseende velfungerende afdeling.

Vi mødte et personale som tog deres opgave på sig og viste stor omsorg både for beboere og pårørende, og som havde de kvalifikationer og den tålmodighed, der skal til for at agere på en afdeling med demente, hvis adfærd - uden at forklejne sagens alvor – godt kan nærme sig det surrealistiske.

Der var plads til initiativer i retning af tilpasset beskæftigelse, underholdning eller ledsaget gåtur i det fri. Der var lyst og tid til at bage pandekager og så videre, hvis duft kunne brede sig i opholdstuen.

Som pårørende blev vi mødt med stor imødekommenhed og der var ingen smålighed, når vi kom på almindeligt besøg, eller når situationen krævede, at vi vedvarende var ved vores slægtning i hans sidste tid.

Også i forbindelse med dødsfaldet blev der vist hensyn og taktfuldhed, og personalet deltog i udsyngningen, enkelte mødte endda ind på deres fridag.

Så selv om der sikkert er "plads til forbedringer" mange steder på plejehjemmene, er der altså også lyspunkter, som vi i højere grad burde forkusere på, og som kan tjene som et godt eksempel for andre.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar