• www.henriks-hvidevarer.dk

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, svarede på spørgsmål fra Vordingborg Gymnasiums unge. Foto: Mille Holst

Elever fik svar på tiltale

Gymnasiets elever havde mange spørgsmål til socialdemokratiets leder Mette Frederiksen, da hun i onsdags lagde vejen forbi uddennelsesinstitutionen. Partilederen måtte således svare på emner indenfor landt andet klima, miljø, ældrepolitik, krigsførelse og aktiv dødshjælp.

Vordingborg Som man spørger får man svar. Elever på Vordingborg Gymnasium fik i formiddags mulighed for selv at stille spørgsmål til socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, da hun besøgte gymnasiet for netop at møde eleverne ansigt til ansigt.
Spørgelysten blandt eleverne var stor, og de var ikke bange for at stille nogle af de helt store og tunge spørgsmål.
Mette Frederiksen skulle ikke blot gøre rede for socialdemokratiets ældrepolitik og miljøpolitik samt parløb med Dansk Folkeparti (mente nogle elever) om flygtningepolitikken, hun måtte også ind på emner som krigsførelse og aktiv dødshjælp, og her lykkedes det hende at svare så tilpas personligt, at det udløste klapsalver fra salens elever.
Hun lagde nemlig ikke skjul på, at socialdemokratiet som parti ikke har taget stilling til aktiv dødshjælp, man er end ikke begyndt på diskussionen, men personligt har hun en holdning.
- Min mor døde efter et opslidende kræftforløb; i det forløb blev jeg tilhænger af aktiv dødshjælp, sagde partilederen eksempelvis. Hun understregede, at hendes egen mor selv ville kæmpe til det sidste.
- Men jeg synes, at et sygdomsforløb, der bliver så uværdigt og hårdt, der skal man som voksent menneske have ov til at tage beslutningen selv, præciserede Mette Frederiksen, hvilket udløste klapsalver blandt de unge. Det fik hende til at fortsætte:
- Men nu skal man passe på. Skal det også gælde uhelbredeligt syge børn? Skal det gælde psykisk syge? Her begynder det at blive svært.

Klima og miljø
Udover aktiv dødhjælp fik partilederen mulighed for at tale om blokpolitik, som hun ikke lagde skjul på, hun ikke var tilhænger af. Men også dyrevelfærd kom i spil, og her ville Mette Frederiksen gerne undgå at sende danske slagtesvin til udlandet for at blive slagtet.
- Halvdelen af Danmarks 32 svin bliver kørt til udlandet for at blive slagtet. Nogen helt til Spanien. Det er ikke dyrevelfærd og det udleder alt for meget CO2, sagde den socialdemokratiske partileder blandt andet og fik desuden bemærket, at hun går ind for mere vild skov i Danmark til glæde for biodiversiteten samt beskyttelse af de lavtliggende landbrugsområder, som idag er dem, der udleder allermest CO2.
En elev ville også vide, hvorfor socialdemokratiet billigede produktionen af elbiler, når produktionen af batterierne er både dyr og forurenende.
- Du har ret i at produktionen af elbiler og især batterierne er forurenende, men forskningen peger på, at produktionen bliver mere og mere rigtig, lød hendes svar.

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, svarede på spørgsmål fra Vordingborg Gymnasiums unge. Foto: Mille Holst

Spørgelysten var stor og emnerne tunge og vigtige, da Mette Frederiksen lagde vejen forbi Vordingborg Gymnasium. Foto: Mille Holst

Socialdemokratiets leder ankom i en stor bus til Vordingborg gymnasium. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar