Duo har viser og kabaret på menuen

Violinist Per Kristoffer Gade fra Møn og elbas-makkeren Henrik  Bjørn er en særegen musikkonstellation, og efter flere års pause er de igen aktive med ’Bass ’n’ Fiddle’. Fredag 13. oktober på Fanefjord Skovpavillon lukker de op for en underholdningspose fuld af både viser under middagen og efterfølgende kabaret.  

 

 

- Jeg kender i hvert fald ikke noget fortilfælde af elbas sammen med violin. Vi har både bunden og toppen, smiler Per Gade fra Borre. Han udgør violin-delen i Bass ’n’ Fiddle, hvoraf den anden halvdel er Henrik Bjørn på elbas. 

Næste spillejob er på fredag på Fanefjord Skovpavillon, hvor de med stedets værtspar, Lars og Gitte Kleist, har fået sat i stand, at den musikalske underholdning både under og efter en fin fredagsmiddag skal være ingen ringere end de to garvede herrer.

Per Gade selv har spillet violin fra fireårsalderen, og efter Musikkonservatoriet - dog med bratsch og ikke violin - spillede han i en årrække professionelt i både Aarhus,  Aalborg og Sjællands Symfoniorkester på kontrakt.

Makkeren Henrik Bjørn har udviklet sin helt egen unikke spilleteknik, der kan beskrives som klassisk guitar på bas. Han lærte sig selv at spille som 15-årig, og gennem sin karriere har han blandt andet arbejdet sammen med flere kendte navne på den danske musikscene, såsom bluessangerinde og revykunstner Lone Kellermann. 

 

Lyder som os selv 

- For 15-20 år siden mødtes Henrik Bjørn og jeg og begyndte at spille sammen. Det gik fint, men for 13 år siden fik jeg en rygskade, så jeg ikke kunne spille. Vi havde virkelig brugt energi på det, fortæller Per Gade. 

Han genvandt dog langsomt motorikken, og i mellemtiden legede han med at komponere viser - og at synge. 

For to år siden mødtes han og bassisten igen, og en original vise-stil var født. 

- Jazzviolinist Svend Asmussen sagde til os, at det var vigtigt, vi fandt vores egen stil. Heller ikke han kendte til en konstellation med lige elbas og violin. Og nu lyder vi som os selv, siger Per Gade, der også kan fortælle, at Bass ’n’ Fiddle har planer om at gå i studiet. 

 

Spænder vidt 

Én ting er at have sin egen stil. Noget andet er, hvordan den kan gå hånd i hånd med middag. 

- Det er de blide toner fra violinen og den lækre bas. Så en delikat lyd til maden. Musical-melodier, evergreens... Det spænder vidt - men har stadig en rød tråd, siger violinisten, der altid har haft en forkærlighed for underholdende musik. 

Bagefter står den således på kabaret med sang og sjov i gaden.  

- Jeg synger og spiller klaver, men også violin, og fortæller historier, forklarer Per Gade og tilføjer: 

- Frem for alt har vi dét princip, at det skal være sjovt. 

 

Perfekte skov-rammer

Viser er ikke umiddelbart noget, man forbinder med et ungt publikum, men det er ikke kun for de gråhårede. 

- Vi ser faktisk også flere unge, når vi spiller. Det er også komiske numre, så man kommer til at grine. Forskellen på en vise og en sang er egentlig blot, at en vise fortæller en historie. Vi har også deciderede revy-viser, så det er slet ikke højtideligt på nogen måde, påpeger Per Gade. 

Hvad viserne så fortæller, må man selv opleve på fredag i Fanefjordskoven.  

- Det er lagt an på det intime, så Skovpavillonen er perfekte rammer.  

 

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar