Traditionen tro var der festlig julemusiceren fra de rødfrakkede Prins Jørgen-gardere, ved årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, der for flere af politikerne samtidig var et farvel til politik. Foto: Michael Thønnings

DGI får mere magt, flere penge og omdøber Panteren

Godt 800.000 plus det løse får DGI i en ny aftale for Panteren, der også ændrer styringen af stedet og sletter ”Panternavnet”.

Vordingborg Både på seneste og også på dette kommunalbestyrelsesmøde, var der ”julegaver” til DGI og Panteren. Denne gang fik de godt 800.000 kroner ekstra  til at drive det kommende vandhus for.
- Det er en ny lejeaftale og en ny epoke, lød det fra en glad Eva Sommer-Madsen (V), der både var stolt af, at der kommer en svømmehal og understregede, at de ny politikere skal passe godt på samarbejdet med DGI, som i følge den afgående kulturudvalgsformand er til så stor glæde for alle.
Thomas Christfort (K) tillod sig dog at dryppe ”en lille smule malurt” i svømmebassinet.
- Vi giver et vedvarende løft af anlægsbevillingen på 857.000 kroner. 
Det er ikke ordentlig arbejde at man først nu fortæller politikerne hvad det egentlig koster, at bygge det her vandhus. Der er ikke noget nyt. Huset er ikke åbnet. Der er ikke nogen erfaring med driften. Det er ikke i orden at man træffer beslutninger der er smukkeseret og så kommer rendene bagefter. Vi kan godt som politikerne tåle at få at vide hvad det koster, sagde  han med henvisning til at man giver ekstrabevillingen til drift af noget, der ikke engang er kommet i gang endnu.
Samtidig sagde politikerne god for at droppe Panter-navnet. Stedet, der først hed Solbakken og siden kom til at hedde ”Panteren”, på grund af den historiske Panther Plast-fabrik, bliver nu til ”DGI huset Vordingborg”.
Desuden fik de godt en kvart million ekstra til ”ny medarbejderomklædning” og så ændrede man på styringen af huset, således at ”Samarbejdsforum”, der har den overordnede styring med aftalerne på Panteren, bliver mindre politisk og mere styret af DGI og administrationen, så kun borgmesteren og et udvalgsmedlem sidder med fra politisk side, mod borgmesteren, de to viceborgmestre, samt to udvalgsmedlemmer, i det tidligere udvalg.      

 

Byggedebat i Stege

Stege Der er godt gang i byggeplanerne i Stege, og havnefronten med badeanstalt og Sukkerfabrikkens vandland får nu en ”julegave” på en halv milion, der skal hjælpe med at gøre det lettere at skaffe fondsmidler. ”Et ambitiøst projekt”, lød det fra Thomas Christfort (K), der påpegede at ingen var negative i forhold til de to store projekter.
Helt så glade er alle ikke for et andet Stege-projekt, der var oppe at vende. En ejendomudvikler vil gerne bygge cirka 1800 etagekvadratmeter med 18 lejligheder på den gamle ”Ellens Cabaret-grund” og den plan bliver nu sendt i høring. De fleste Mønpolitikere var dog skeptiske overfor planerne, men kompromisset blev, at man nu ”lytter til høringsvarene” og så tager den derfra. Høringsfristen er 2. marts.

 

Kommunalbestyrelsen kort

Knald på konsulenter 
- Hvis man har så lave forventninger til  politikerne, skal man så indføre overhøring i dagsordenen?, spurgte Thomas Christfort (K), der sammen med Bent Maigaard (V) og Kirsten Overgaard (V), langede ud efter Helle Mandrup Tønnesen (løsgænger), der benyttede sig af sit sidste møde til at stille forslag om, at man fra forvaltningens side orienterer politikerne om, hvad konsulentydelser koster, inden man sætter konsulenterne i gang med at lave rapporter, og des lige. Baggrunden var en jysk professor, der hævede et hornrar på godt 350.000 kroner for at lave kommunen en nye tildelingsmodel på skoleområdet, hvor politikerene først bagefter fik regningen, der overrakede den tidligere enhedslistenpolitiker.
- Det er et trist forslag. Vi har selv lige været med til at bruge juridisk bistand, og der har Helle heller ikke spurgt til pris, mente Kirsten Overgaard (V), der altså som flere andre borgerlige politikere mente, at det var unødvendigt og bureaukratisk at præcisere sådanne ting. 
Heino Hahn (DF) var dog mere imødekommende.
- Jeg kan godt følge det, men  man skal nok tilføje at billagene med deres honorarer skal være lukkede, sagde han. Det kunne et flertal godt blive enige om og sådan blev det, at politikerne nu skal have information om prisen, når der skal bruges konsulenter, inden de beslutter at bruge pengene. S, SF, Ø, Helle Mandrup Tønnesen, R samt DF - undtaget John Pawlik, stemte for forslaget. Kirsten Overgaard, Bent Maigaard og Thomas Christfort, Stemte imod, mens resten undlod.

Vindmøller i bakkebølle
- Dem i sommerhuse bor ovre bag træerne. De kan ikke høre noget, mente Tage Vestergaard (Ø), da der blev debatteret et forbud mod hustandsvindmøller ved Bakkebølle strand. Sagen er udsprunget af en ansøgning om at opføre en mølle  og nu skulle lokalplanen ændres. Men SF, Ø , Helle Mandrup Tønnesen og R, var ”blevet klogere”, for ”nye møller larmer ikke så meget”, mente de. ”En farce”, kaldte Thomas Christfort det, men glædede sig over at de ”var i bevægelse” og håbede at det måske kunne få dem til at vedtage, at der kommer vindmøller i eksempelvis Barmosen i fremtiden. Forbudet blev dog vedtaget.

Kalenderlys-hilsen
Naturligvis var der festlig julemusiceren fra de rødfrakkede Prins Jørgen-gardere, men musikskolens akkompagnatører kom også på visit til årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, der for mange også var et farvel til politik.
Her blev sunget ”Tænder mit kalenderlys”, som er skrevet og  komponeret af Tage Nielsen - tidligere skoleinspektør på Iselinge - og Annelise Christiansen fra samme. Begge er gået bort i løbet af det seneste års tid, og der blev sendt en hilsen til familierne.

 

Traditionen tro var der festlig julemusiceren fra de rødfrakkede Prins Jørgen-gardere, ved årets sidste kommunalbestyrelsesmøde, der for flere af politikerne samtidig var et farvel til politik. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar