Det skal du se til Waves...

Teaterfestivalen Waves bliver flere steder og mere intens i antallet af forestiillnger, selvom den i år er en dag kortere end vanligt. Manden bag, Nullo Facchini fra Cantabile 2 er klar.

 

Waves er ikke ”bare” lidt teatersjov på gaderne. Det er det også, men i hele næste uge, vil der konstant være bølger af teater og musik, der skyller ind over Vordingborg - og omegn. For skolebørn fra både Vordingborg, Faxe og Lolland, får besøg af de mange besøgende teaterfolk.
- Når de er her og optræde, så skal de også ud. Derfor samarbejder vi med skolerne, hvor de laver workshop med børn om dagen og optræder om aftenen, fortæller Nullo Facchini, leder af egnsteatret Cantabile 2 og manden bag Waves, der var en af landet første - og stadig er den største - teaterfestival herhjemme.
- Der er kommet mange mindre teaterfestivaler siden vi begyndte. Det er godt, men vi er også flere om at del tilskuddene, siger han og påpeger at det er en af årsagerne til at festivalen bliver en dag kortere end hidtil.
- Men det kommer man ikke til at mærke, påpeger han og understreger at i stedet for at sprede færre forestillinger ud på flere dage, så er programmet mere intenst på de enkelte dage.
Således er der masser af opleverser der - udover besøg på områdets skoler og teater i gaderne, også betyder en stor international konference om teater, og naturligvis forestillinger om aftenen, som de færreste har set dem før.
Blandt de udendørs ting er naturligvis forsøget med at bygge byporten i flere tons pap.
- Her kan alle være med. Vi bygger hele ugen nede i Vordingborghallen. Alle kan bare komme ned og være med til at lave klodser. Det kræver ikke noget, men det er sjovt og som regel bliver folk hængende, siger Nullo Facchini, hvis eget teater optræder med den lokale forestilling ”Skjult Nummer Vordingborg”, der tager dig med til hemmelige steder i lokalområdet.

 

Nye steder
- Vi prøver at komme lidt bredere ud, så det hele ikke er på Algade. Sidste år var problemet, at der ikke var plads til alle, når det var i gaden. Derfor er vi blandt andet også i Valdalsparken og ved medborgerhuset i Kirkeskoven, fortæller Nullo Facchini, der også har cirkus på cirkuspladsen - og da de spiller en del - er det den eneste udtagelse i forhold til, at det udendørs teater, er arrangeret, så man kan gå fra det ene til det andet.
En anden særlig ting er forestillinger i Biografcaféen, hvor der bliver lavet en gigantisk ”jukebox”, hvor publikum - to og to - selv kan stå for dialogen til scener fra klassiske film på det store lærred.
- Og så har vi jo kontor på Smallstars under hele ugen, hvor man kan komme ned og få anbefalinger, siger Nullo Facchini, der påpeger at det også er stedet, hvor der vil være musik om aftenen. Her har de en række orkestre - primært verdensmusik og jazz, som sørger for, at man kan være i gang hele dagen i hele ugen.

 

Anbefalinger
Åbningsforestillingen ”Moeder”, er et must. Teaterverdenens bud på en serie, og nummer to i rækken fra det vilde belgiske danseteater Peeping Tom. Også ”Fight Night”, skal ses. Stykket er et af de få med dialog (på engelsk), hvor skuespillere med argumenter og optræden kæmper for at blive den sidste tilbage - og det er publikum med små stemmebokse, der styrer, hvem der vinder.  En anden makaber - men komisk - forestilling, er Cirkus Ronaldo, der laver næsten klassisk cirkus - men hvor alle medvirkende er døde...

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar