Det giver 20 arbejdspladser tilbage til Vordingborg

Vordingborg er blevet belønnet efter de mellemlange uddannelser omstrukturerede.

 

 

Det var en meget glad borgmester, der for nogle måneder siden fortalte om arbejdet med at holde på den lokale lærer- og pædagoguddannelse, og for kort tid siden faldt strukturen endelig på plads, hvor Vordingborg kom ud blandt vinderne i det store uddannelseslotteri og omstruktureringer, der blandt andet betød en defakto nedlukning af University College Sjælland (UCSJ) i Sorø.

Vordingborg fik nemlig både lov til at beholde lærer- og pædagoguddannelsen, ligesom der allerede fra nytår rykkede den første del af forskningsafdelingens (CFU)  godt 20 arbejdpladser tilbage  til Vordingborg.

- Vordingborg bliver base for al forskningen på Sjælland, påpeger uddannelsesleder på UCSJ, Stina Møllenbach, der fortæller at læreruddannelsen og University Colleges ”brugsnære” forskning bliver koblet og endnu mere konkret fremover.

- Samarbejdet betyder meget. Hele ideen med campus-samarbejdet er enormt vigtigt, påpeger Stina Møllenbach.

Som det er nu, er Vordingborg og Roskilde, de eneste steder på Sjælland  - udenfor København og Nordsjælland,  hvor man kan uddanne sig til lærer og det betydre meget i forhold til, at trække flere folk til området.

- Det betyder at Vordingborg bliver ved at være en uddannelsesby og det har vi arbejdet meget for, siger borgmester Knud Larsen (V), der i øvrigt selv har en fortid på seminariet i Vordingborg.

 

Gang i 10. klasse

Også fra forvaltningens side, kan man glæde sig over, at campus-samlingen har givet bonus, og for tiden er man ved at få 10. klasse integreret i det gamle sprogcenter, sammen med lærere, pædagoger og VUC, der alle ligger på Kuskevej.

- Fra 1. august har vi lejet 10. klasse ind  hos UCSJ. Der var simpelthen ikke plads oppe på ZBC, for 10 klasse er også vokset, lyder det fra Børne- og Kulturdirektør i Vordingborg, Lisbeth Mogensen, der påpeger at der i år er 150 elever til 10. klasse.

- Der er et godt samarbejde i uddannelsesmiljøet, påpeger hun.

 

Mere åbent

Ifølge UCSJ og politikerne, har der været holdt en del møder omkring den bedste måde at samarbejde på, og planerne er også en større åbenhed.

- Vi vil gerne lave mere med lokalområdet og ”lukke op” for nysgerrige. Vi har flere planer om åbent campus, fortæller Stina Møllenbach, der blandt andet henviser til at de for nylig havde et foredrag  med en amerikansk professor, som var gratis og åbent for alle.

- Vi vil gerne være et lokalt kraftcenter, hvor man kan mødes. Vi vil gerne involvere os, siger hun og glæder sig til at begynde med, at hele forskningsafdelingen for University College på Sjælland nu er i Vordingborg og hvor biblioteket for undervisningmaterialer for hele Sjælland ligger og kan hentes.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar