• www.henriks-hvidevarer.dk

Der er penge i kapsler

Spejdere på Møn samler kapsler fra mælkekartoner og kaffeemballage for på den måde at skaffe penge til sine aktiviteter. Oven i hatten passer de på miljøet.


Ældre mennesker har tidligere givet udtryk for, at de ikke bryder sig om mælkekapslerne, fordi de ofte er vanskelige at skrue af. De blå spejdere på Møn nærmest elsker kapslerne, fordi de tjener penge på dem.

Det er Karina Sørensen fra Askeby, der fik øje på muligheden, da hun for halvandet år siden gik på nettet for at få mere viden om genbrug, da hun som juniorleder sammen med sine spejdere skulle besøge en genbrugsplads. Hun ville sikre sig lidt mere viden, så hun kunne fortælle gruppens 11-12-årige børn om værdien af genbrug.

- I den forbindelse fandt jeg nogle informationer fra Arla om, at virksomheden for blandt andet miljøets skyld havde sørget for indsamling af disse låg, som så kunne afleveres på forskellige indsamlingspladser. Ikke alene var det til gavn for miljøet, men det var samtidig en mulighed for at samle lidt ekstra penge til forskellige sociale tilskud.

- Det var en mulighed for vores spejdere til at samle ind til for eksempel en ekstra weekend-tur. Og give børnene en bedre fornemmelse for værdien af genbrug, forklarer Karina Sørensen.

 

Mange bække små

Senere fandt hun frem til, at den samme mulighed eksisterede i forhold til Tassimo, der ligeledes havde sat aktiviteter i gang for at samle kaffekapsler ind til genbrug.

- Frem til i dag har vi samlet 7.832 mælkekapsler og 1.433 kaffekapsler, hvor vi har fået fem øre for hver mælkekapsel og 10 øre for hver kaffekapsel. Det er altså blevet til en indtægt på omkring 500 kroner til for eksempel en ekstra weekend i spejderhytten. Og ekstra penge er nødvendigt, når der skal holdes liv i en forening, der selv skal finansiere aktiviteterne.

- Så det er mange penge for os, der jo altid slås med økonomien, siger Karina Sørensen.

Hun kan også fortælle, at der foruden opsamlingssteder uden for hendes bolig på Klekkendevej 2 og ved spejderlokalet på Kobbelvej i Stege også er truffet aftaler med blandt andet et par plejehjem, der samler kapsler til spejderne.

- Og der bliver afleveret et stigende antal kapsler i de spande, der er stillet op hos os. Så der er ingen tvivl om, at flere og flere bliver opmærksomme på muligheden og gerne vil bruge lidt tid på at samle og aflevere kapsler.

- Det bliver trods alt til penge, når der blot er tilstrækkeligt mange, der kender til muligheden, siger Karina Sørensen og kaster et blik ned i spanden ude ved vejen og kan glæde sig over, de er ved at blive fyldt op – igen.

jmr


Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar