To fundamenter på drænet bund bliver bygget op som massive metalarmerede etager af beton. Foto: Michael Thønnings

De første fundamenter til en ny Storstrømsbro

I disse uger går arbejdet med den nye Storstrømsbro rigtigt i gang.  Avisen tog på billedreportage.

 

Bro til Fremtiden Emanuele Lancelotti er den nye chef på Storstrømbroen - Buson, der hidtil har styret projektet, er sendt hjem til Italien. 
- Jeg har været her siden 2018, men var overordnet chef for Norden og var blandt andet på et broprojekt i Stockholm, men det går fint, med det projekt, så nu er jeg her fast, fortæller italieneren, der bor med sin familie i Roskilde. 
Han kalder byggeriet af Strostrømsbroen unikt, og nu begynder de rigtig at gå i gang.
På Falstersiden er de begyndt på to fundamenter på drænet bund, der bliver bygget op som massive metalarmerede etager af beton. De første bærende dele af den nye bro, er ved at tage form på Nordfalster. Kun få mand er i gang i dag, hvor vi er forbi, men normalt er det hold af 12. 
Når fundamentet er færdigt, fjernes metalvæggene. Også arbejdsmiljøfolk har været forbi, her til morgen. 
- De kommer og tjekker hver dag, siger Lancelotti.
Fundamenter ligger op ad to mægtige kajanlæg af sten, der er lavet nær den gamle bro. De bygges udelukkende for at komme lettere til byggepladsen. De skal pilles ned, når broen er færdig. 
- Men materialerne genbruges blandt andet til vejbelægning, påpeger Lancelotti, der fortæller af slagger og restmateriel fra forsyningen også bruges som fyldstof i kaj-anlæg og bro og inde på land, på Masnedø ligger et kæmpe bjerg af materialet, der kan ses, når man kører forbi byggepladsen på øen.
Her sker en masse på Masnedø. Yderst ude står kraner og de nu beklædte lange haller, der skal være ”samlingssted” for broelementerne. 
Ved siden af knokler 20-30 mand med kajanlægget. Bilerne, der holder herude, er primært indregistreret i Rumænien. Der er cirka 120 arbejdere i gang nu - omkring 80 er ”kontorfolk”.
Men der bygges - mest imponerende lige nu, er måske den kæmpe dæmning og to pumper, der skaber ”nyt land” på Nordfalster - over weekenden blev hele området drænet færdigt og giver plads til byggeriet. Senere bliver det til marsk. 
Der bygges fra land og ud - først fra Falster og om 1,5 år fra Masnedø, inden den nye Storstrømsbro er færdig.

 

Se avisens billedreportage fra besøget på brobyggeriet - i galleriet her på sitet.

Tema: 
Bro til fremtiden - Den nye Storstrømsbro

To fundamenter på drænet bund bliver bygget op som massive metalarmerede etager af beton. Foto: Michael Thønnings

Emanuele Lancelotti er den nye chef på Storstrømbroen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar