David Sørensen har været frivillig elektriker på Vordingborg Festuge i 16 år. Omstruktureringen sidste år har for alvor ivet ham arbejdsglæden tilbage. Foto: Mille Holst

David sørger for strøm i festugen

Igennem 16 år har elektriker David Sørensen været frivillig på Vordingborg Festuge, hvor han sørger for at der er strøm til scenerne, til fadølsanlæggene og alt det andet på Slotstorvet og ruinterrænet. Nogen år har det været hårdere end andre, men siden sidste år har han for alvor fået arbejdsglæden tilbage.

Vordingborg Festuge De mange års erfaring med at sørge for strømmen til festugen ses tydeligt, i David Sørensens forberedelser til ugen.
- Jeg har i mange år haft en Plan B, C og D klar til hvis der sker noget, fortæller han da vi møder ham på Slotstorvet, hvor det hele løber af staben i næste uge.
Strømholdet består af 18 mand, der i festugen kan kendes på de grønne t-shirts, de bærer. De har generelt mange års erfaring med arbejdet, kun to er nye i år og sidste år kom to andre nye til, de øvrige har været med i mange år, fortæller David Sørensen.
- De har mellem fem og 14 års erfaring, mener han og præciserer:
- Enten bliver man bidt af det eller også gør man ikke. Enten er man festugemand eller også er man ikke.
Når koncerterne starter, Slotstorvet er fyldt med folk, ølteltet er proppet, så er David Sørensen glad.
- Det er de øjeblikke, jeg laver festuge for, siger han.

Ikke strøm nok
I de år David Sørensen har arbejdet under festugen har elektrikerarbejdet ændret sig.
- På pladsen er der kommet meres strøm. Nu har vi tre kunstnervogne, en køkkenvogn, en kontorvogn, en kølecontainer, tv, storskærm, vvs, terrænscene og flere udsalgssteder. Det er mindst en fordobling, opremser David Sørensen.
- Når jeg tænker tilbage kunne vi blive klar på 7,5 dag. Nu er det næsten 14 dage, vi bruger på det, siger han og lægger ikke skjul på, at det er 14 dages hårdt arbejde.
- Men man bliver grebet af stemningen. Vi er inde i maskinrummet, siger han for at forklare, hvad der får ham og de andre frivillige til at trække i arbejdstøjet og arbejde gratis for at borgerne kan få seks dage med musik på Slotstorvet.
En af de ting, der fascinere David Sørensen ved arbejdet er en ting, som folk, der ikke er elektrikere, måske vil finde lidt nørdet:
- Vi satte en rekord om tirsdagen sidste år. Her brugte vi 993 ampere på at lave festuge. Det svarer til 50 parcelhuses forbrug, når de laver julemad den 24. december, fortæller David Sørensen og er overbevist om, at dette års festuge kommer over 1000 ampere.
Så meget strøm kan elskabene på Slotstorvet slet ikke trække. Derfor sætter festugen generatorer op til at klare det sidste.
- Alt hvad vi laver på ruinterrænet bliver med generator, siger David Sørensen.

Sikkerhedskrav
En af de ting David Sørensen er særlig stolt over ved Vordingborg festuge, er de sikkerhedskrav, han stiller.
- Vi er nok den festival i landet, der stiller de højeste sikkerhedskrav til musikernes grej, siger han og præciserer, at alt skal være til jord. 
Det betyder nogle gange, at elektrikerne må udbedre noget af det udstyr, musikerne kommer med, og det har af og til givet lidt forsinkelser i afviklingen af koncerter.
- Men det er jo ikke for sjov, at vi gør det, siger han og fortæller, at de fleste musikere er positive overfor kravet.
- Blandt andet Johnny Madsen var helt oppe at køre over det og syntes, at det burde man indføre alle andre steder også.

Arbejdsglæden er tilbage
- Jeg gør det for sammenholdet; man får nogle fantastiske venner, som er der for dig, hvis du har et problem privat, siger David Sørensen, men ved også godt, hvornår på året, han ikke gider lave festuge igen nogensinde:
- Tirsdag i uge 29, der gider jeg ikke mere, siger han og fortæller at det mest sure slid, der står der ikke 40 mand klar til at hjælpe. Det er en mindre skare som kan tælles på to hænder, der tager fat.
- Men jeg ved jo godt, at jeg kommer igen næste år, siger han og bebrejder ikke de hjælpere, der formår at sige fra og kun lave det sjove.
Han fortæller dog at det frivillige arbejde de senere år har været tungere end tidligere - lige indtil den gamle festuge komité nedlagde sig selv sidste år.
- Så kom arbejdsglæden tilbage, siger David Sørensen, der lige som så mange andre af områdets borgere opdagede, at festugen ikke kan tages for givet, men er afhængig af, at der er frivillige, der vælger at lægge en masse arbejdstimer i planlægningen og afviklingen.
Mille

David Sørensen har været frivillig elektriker på Vordingborg Festuge i 16 år. Omstruktureringen sidste år har for alvor ivet ham arbejdsglæden tilbage. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar