Rytterne susede over Mønbroen. Foto: Klaus Lohmann

Cykelløbet til Møn for første gang

Da PostNord Danmark Rundt i sidste uge fandt sted, lagde løbet for første gang vejen omkring Møn, da løbets tredie etape i fredags løb af stabelen. På ruten susede cykelrytterne igennem Stege.

Stege Fredag eftermiddag var Stege klar til at heppe på cykelrytterne fra cykelløbet PostNord Danmark rundt. Storegade var prydet med flag og mange mennesker havde taget opstilling langs fortovskanten for at se, når rytterne susede forbi.
- Vi er på ferie i sommerhus i Ulvshale med vores farfar, så selvfølgelig skulle vi forbi og kigge, fortalte Magnus fra Næstved, der sammen med sin lillebror Frederik, lillesøster Emilie og farfar havde taget opstilling på Storebro.

Fra kaffepause til cykelløb
- Det er vores første ferie i Danmark og Møn er vores første destination, fortæller Erik og Petra Holter fra München. 
- Vi sad og drak kaffe på en cafe i byen, da vi så bilerne med cykelholdenes navne på. Derfor måtte vi lige blive og se på løbet, siger Erik, der selv cykler en del.

Endelig blev den lange ventetid honoreret og førerfeltet med fem ryttere susede forbi og ikke lang tid efter kom så hovedfeltet. Der blev kørt hurtigt og tæt. I løbet af ingen tid, var alle rytterne suset forbi og videre ud mod klinten. Snart efter blev byen atter åbnet for trafik og det almindelige byliv kunne fortsætte.
 

Det var dog ikke kun i Stege, at borgerne stillede sig op langs ruten. Stort set allevegne havde lokale og turister taget opstilling for at opleve cykelløbet. I rundkørslen i Kalvehave, langs veje og på broer. Kun fantasien satte grænser.

I Vordingborg var Astrid Conradi og Søren Juul mødt op på Slotstorvet. De bor nærmest på Slotstorvet, så for dem var det naturligt at stå på torvet og følge med i cykelløbet, da det løb henover torvet.
- Vi er ikke cykelinteresserede, men jeg bor lige midt i løbet, så selvfølgelig er vi med og kigger og mærker stemningen, siger Søren Juul til avisen.

Her stod også familien Fosgerau, der var taget fra Nyråd til Slotstorvet i Vordingborg, for at se cykelløb, og de syntes alle, det var sjovt, også selvom det kun er far Stig, der interesserer sig for cykelsport.
- Det er sjovt at være med og være en del af stemningen, siger Katrine Fosgerau. 

Slotstorvet var i øvrigt fyldt til randen, da vinderne skulle hyldes. 
Flere borgere, der så cykelløbet fra tribunen på Slotstorvet udtrykte ønske om at få en lignende tribune op, når der er festuge i Vordingborg...Dét ønske er hermed viderebragt...

Se mange flere billeder i galleriet her på sitet og læs om etapevinderne.

 

Rytterne susede over Mønbroen. Foto: Klaus Lohmann

Et fyldt Slotstorv hyldede etapevinderne. Foto: Klaus Lohmann

Magnus, Frederik og lillesøster Emilie samt deres cykelentusiastiske farfar fra Næstved så feltet suse over Storebro i Stege. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar