Torsdag middag var det taget af her i lokalområdet, men der var stadig mange mennesker på parkeringspladserne og inde i butikkerne, for at sikre sig varer, efter statsministeren erklærede lukning af det offentlig Danmark onsdag aften. Alle opfordres til at vise hensyn og myndighederne lover at der er varer nok. Foto: Mette Neerup

Corona sætter stopper for det meste - men ikke alle passer på

Det er langt fra alle, der forstået at tage det seriøst, at forsamlinger skal begrænses og at landet i det store hele skal lukkes ned i løbet af de næste dage og 14 dage frem.

Således gik der ikke lang tid fra statsministeren gik på onsdag aften, til folk brød alle regler og samledes i hundredevis for at ribbe supermarkeder for især brød, gær, mælk og toiletpapir. Flere steder stod folk tæt pakket i lange køer med fyldte kurve, og brød således både henstilllingen om ikke at være samlet mere end 100 mennesker indendørs, samt ønsket om at folk kun køber det de plejer i stedet for at hamstre.

Visse steder fik advarslen således den modsatte effekt og også torsdag morgen, var der massive køer i flere dagligevarebutikker. Her var folk dog blevet lidt bedre til at holde afstand, og købe ind på normal vis, men det kan blive svært at overholde kravet om ikke at have over 100 mennesker samlet indendøre, hvis ikke butikkerne indfører kø-styring, eller at folk tager situationen mere roligt og undgår at hamstre.

Myndighederne har således lovet, at der er rigeligt mad og butikkerne melder, at der bliver leveret forsyninger som vanligt.

Foreløbig er der lagt an til at offentlige arbejdspladser lukker ned, men at folk arbejder hjemmefra, så vidt muligt. Her er kritiske funktioner som politi og sundhedspersonale dog undtaget. Private arbejdspladser opfordres til at gøre det samme, men en del butikker og virksomheder ser fortsat ud til at holde åbent.

De fleste skoler og institutioner - i hvert fald de offentlige - er lukket ned fra mandag den 16. marts og man opfordres til at holde børnene hjemme.

Kulturinstitutioner og foreninger er blevet bedt om at holde lukket og aflyse arrangementer, og hvor Vordingborg bibliotekerne allerede i går formiddag aflyste arrangementer frem til 17. april, er nu også den almindelige biblioteksåbning lukket ned - dog kun til den 30. marts.

Kirkerne har ligeledes aflyst alle arrangementer og almindelige gudstjenester, mens dåb og vielser så vidt muligt flyttes. De resterende og bisættelser vil blive afviklet med restriktioner i forhold til antallet og placeringen af deltagere.

Generelt er de fleste arrangementer og begivenheder aflyst for den kommende 14-dages periode og man opfordres til at tjekke en ekstra gang, inden man begiver sig afsted til noget.

Det har været begrænset med udmeldinger fra Vordingborg Kommune, der har nogen information på deres hjemmeside og yderligere oplyser at kommunalbestyrelsesmødet, der skulle have været afholdt i Jungshoved den 25. marts, er blevet flyttet til byrådssalen, hvoe man i øvrigt opfordree borgerne til ikke at dukke op.

Dertil er opfordringen, at man så vidt muligt holder sig hjemme, for at begrænse smitten med corionavirus - især hvis man er ældre, svagelig eller syg.

Foreløbig gælder restiktionerne de kommende 14 dage, men udmeldingerne kan ændre sig. Således ventes Folketinget at vedtage en række nødlove i løbet af de næste dage, frem mod mandag.

Alle opfordres til at vise størst muligt hensyn, for at undgå smitte.

Tema: 
Corona-situationen

Torsdag middag var det taget af her i lokalområdet, men der var stadig mange mennesker på parkeringspladserne og inde i butikkerne, for at sikre sig varer, efter statsministeren erklærede lukning af det offentlig Danmark onsdag aften. Alle opfordres til at vise hensyn og myndighederne lover at der er varer nok. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar