Inviterer til stort møde om Medborgerhus

Vordingborg lokalråd har en plan for Medborgerhuset i Kirkeskoven og inviterer til stor debatmøde den 19. november for at høre om folk i Vordingborg overhovedet er interesserede i et fælles sted.

Møde Lokalrådet i Vordingborg vil gerne have et ”foreningernes hus” og har længe haft kig på Medborgerhuset i Kirkeskoven.
Nu inviterer de så alle borgere og foreninger til debat, om andre lokale synes, at det kunne være en god idé.
Det fortalte formand Jens Beck-Lauritzen til Byforums møde i sidste uge.
- Vi vil gerne diskutere om der er interesse og så eventuelt skabe grundlaget og finde midlerne, hvis det er, påpegede han og gjorde klart at man faktisk har haft en byggesagkyndig oppe at kigge på, hvad det kræver af istandsættelse  og lokalrådet har i det hele taget set på, hvad der skal til for at skabe et fælles medborgerhus der.
Vordingborgskolen, der har hidtil har haft det, er færdige med at bruge det, når deres nye byggeri er klar, og kommunen, der ejer den, har ikke meldt ud med nogen tanker eller planer for Kirkeskovspavillonen, der gennem mange år bød på baller og dansant, og måske igen kan blive et sted man som borger eller forening i byen, kan bruge til arrangementer.
- Vi har sendt invitation ud til 140 foreninger og der er en del der har meldt tilbage, at de kommer, fortæller Jørgen Nymark, fra lokalrådet, der har forberedt og undersøgt en del omkring huset og mulighederne, forud for mødet.
Udover at tale om Medborgehuset vil der også blive holdt et oplæg om den nye nærdemokratimodel og til slut vil lokalrådet afholde generalforsamling, hvor alle også er velkomne.
Mødet er den 19. november, hvor tilmeldte foreninger vil kunne få en bid mad fra klokken 18, mens selve mødet begynder klokken 19.
Det foregår - naturligvis - i Medborgerhuset, Skovvej 2 i Vordingborg.
 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Et sted hvor man kan opsætte en lokal musical kunne være en idé i de smukke bygninger i skoven... også andre traditioner kunne videreføres som et samspil af de forskellige foreninger og borgere i Vordingborg... feks. En udendørs dansepavilion med musik arrengementer som i sverige... I en tid hvor de sociale medier og internethandel og det store udbud af digital underholdning foregår i folks stuer og på pc i hjemmet er det en rigtig god idé at genoplive Medborgerhus tanken i vores dejlige kulturby Vordingborg....

Tilføj kommentar