AnnBusch og Ronni Lykkehus fra henholdsvis Alternativet og Venstre er gået sammen om at få etableret en hundeskov i Vordingborg by. Bag sig har de godt hundrede borgere, der efterspørger et sted, hvor de kan slippe deres hunde løs. Foto: Mille Holst

Nu skal Vordingborg have en hundeskov

I spidsen for godt hundrede borgere står to politikere, der vil sikre at Vordingborg får en hundeskov. Håbet er, at den kan stå klar allerede i løbet af foråret 2019, men man har endnu ikke helt besluttet, hvor hundeskoven skal ligge.

Vordingborg Stege og Præstø har det. Nyråd og Stensved har det også. En række byer i vores område har allerede etableret en hundeskov, hvor hundeejere kan slippe deres hunde løs, så de kan få løbet og leget med andre hunde. Nu er turen kommet til Vordingborg. De to lokalpolitikere Ann Busch fra Alternativet og Ronni Lykkehus fra Venstre er gået sammen om at få gjort noget ved sagen.
- Hundeskoven skal i hvert fald være på et par hektar vil jeg mene, siger Ronni Lykkehus, der snarere tænker at tre til fire hektar er mere passende.
- Der må gerne være vildtvoksende træer, bare der er nogle stier på kryds og tværs, fortsætter han. 

Fire steder i spil
Hvor hundeskoven præcist skal placeres lader de være op til administrationen og Michael Larsen (R), der er formand for teknikudvalget, for det er dem, der har det største overblik over kommunens arealer og planerne med dem.
Udviklingsdirektør Jan Michelsen bekræfter overfor Sydsjællands Tidende, at sagen er landet på hans bord, og man nu er gået igang med at se på mulighederne. Umiddelbart foreslår administrationen fire forskellige placeringer: Tre steder i forbindelse med Trellemarken og ét sted på Ore Strand, nærmere bestemt Strandparken. De tre områder på Trellemarken er henholdsvis det runde ”amfiteater”-område for enden af Sydhavnsvej, det er det tidligere kolonihaveområde på højre side af enden på Trellemarksvej og det er et område på Kalvøvej lige ved Vordingborg Køkkenet.
I den kommende tid undersøger kommunen ifølge Jan Michelsen forhold som egnethed, fredningslinjer og så videre, og naboerne skal høres. Efterfølgende skal eksempelvis økonomien, driften og parkeringsmuligheder drøftes.

Behovet er tydeligt
Ronni Lykkehus har selv hund og kender derfor behovet for en hundeskov fra sig selv, men både han og Ann Busch har kontakt til en lang række borgere - knap 150 personer - der alle har et ønske om at få en hundeskov i Vordingborg.
- Ideen er kommet fra borgerne, fortæller Ann Busch, der ikke selv har hund, men tilgengæld seks katte. Hun har hørt om folk i Vordingborg by, der sætter vækkeuret til at ringe midt om natten for at de kan stå op og lukke deres store hunde ud på ruinterrænet på et tidspunkt, hvor der er mindst sandsynlighed for at de løber ind i mennesker. 
De to politikere er enige om, at hundeskoven ikke kun er et spørgsmål om at motionere hundene.
- Der er det sociale aspekt, og vores sundhedsprofil: Alle skal bevæge sig for at kunne klare sig selv længst muligt, siger Ann Busch.
Hun og Ronni  Lykkehus forestiller sig, at hundeskoven kan tages ud af den kommunale pasning og overgå til en nystiftet hundeskovsforening, hvor brugerne selv holder justits og sikrer et ordensreglement.
Den nye hundeskov bliver indhegnet og så ønsker Ronni Lykkehus og Ann Busch at der bliver stillet borde-bænke sæt og skraldespande op i hundeskoven.
- Det er vigtigt med borde-bænkesæt, så dem der har lidt svært ved at gå, kan hvile sig der, siger Ann Busch, der eksempelvis forestiller sig at Produktionsskolen skal stå for udarbejdelsen af bænkene.

AnnBusch og Ronni Lykkehus fra henholdsvis Alternativet og Venstre er gået sammen om at få etableret en hundeskov i Vordingborg by. Bag sig har de godt hundrede borgere, der efterspørger et sted, hvor de kan slippe deres hunde løs. Foto: Mille Holst

Her er de fire områder Vordingborg Kommune i første omgang forestiller sig vil kunne bruges som hundeskov i Vordingborg by. (Foto: Google Maps)

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvornår kommer hunde skoven så? Har ik hørt at der er kommet en i nu, og nu det 6 måneder siden denne artikel er skrevet.

Læser i sydsj tid 26.12.19 at der skal være “hundeskov” ved ungdomsboligerne??????? Der er ingen træer og arealet er alt for småt. Hvad tænker I på? Prøv at se på stege hundeskov, hvis den blev vedligeholdt ville den være mere end perfekt. Præstø fungerer osse fint, men den plads der er lavet på Flyvervej på Avnø er heller ikke en hundeskov. Tag jer nu sammen og lav en ordentlig hundeskov, ikke flere indhegnede græsplæner , men en rigtig skov!!!! Det burde der være plads og økonomi til.

Tilføj kommentar