Der er kun et valg

Antallet af valgplakater og kommende valgkort siger noget andet. Ikke desto mindre vil jeg påstå, at lige nu står vi kun med et valg. Og det er at gøre valget grønt.

There is no Planet B

Det betyder, at denne klode er den chance vi får. Plan A er at ændre den kurs, vi buldrer afsted med. Vi må rykke alvorligt frem i bussen, få den til at køre på vedvarende energi og i det hele taget begynde at bruge den som et reelt alternativ til bilen.

Klassekamp er klimakamp

Det betyder ikke, at det ikke er alle, der skal bidrage. Det betyder, at globalt rammer klimaforandringerne de fattigste. Det betyder, at når vi forhåbentlig snart begynder at handle for alvor, så skal reguleringerne ske, så de ikke rammer socialt skævt, men rammer effektivt og præcist i forhold til miljøbelastning. Når ressourcerne bliver knappe skal det ikke blive alles kamp mod alle. Det skal gøres til alles kamp for alle.

Tænk globalt, lev lokalt

Det er og bliver ikke kun et personligt valg, om vi skal sætte en grøn dagsorden. Vores personlige til- og fravalg må omfatte at sluge utænkelige kameler. Overveje, hvad vi spiser og hvorfra. Om vi skal brokke os over udsigt til en landvindmølle. Om vi har brug for den mængde data, vi bruger. Om hvordan vi skal bygge. Men først og fremmest må vi vælge lokale løsninger. Lokale fødevare. Lokalt tilpasset omstillinger, der bidrager til CO2regnskabet.

Handling nu!

Valget skal være grønt. Derfor indledte vi sammen med Brian Bressendorff, folketingskandidat for Socialdemokratiet, vores valgkamp med en klimademonstration fredag den 10. maj. Vi kræver handling, vi kræver klimalov, vi kræver slet og ret en fremtid. VI skal vælge grønt og vi skal vælge nu!

 

Line Dahl Abildgaard

Nørregade 27

4760 Vordingborg

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Antallet af valgplakater gør ikke valget mere grønt.

Tilføj kommentar