Klimaudvalgsformand Else-Marie Langballe Sørensen (SF) tør endelig tro på, at vandkvaliteten på Marienborg gods bliver godt indenfor meget kort tid. Max to måneder, mener hun. Arkivfoto: Mads Sørensen

Formand tror på snarligt rent drikkevand

For første gang i mange, mange år tør man i Vordingborg Kommune nu tro på, at vandkvaliteten på Marienborg gods’ vandværk endelig bliver god.

Damme Der er fortsat problemer med vandkvaliteten på det nye vandværk på Marienborg gods på Møn, men efter at vandværket for nogle måneder siden fulgte en uvildig eksperts anbefalinger på en række områder, har vandværket fået lov til at ”arbejde” i fred og ro, og det har tilsyneladende givet pote. I al fald er formanden for Vordingborg Kommunes Miljøudvalg Else-Marie Langballe Sørensen (SF) positiv overfor de seneste måneders målinger.
- Efterhånden er alle målinger bedre; de ligger godt og er faldende, siger hun men påpeger, at nitrit dog fortsat er for højt. Hun glæder sig dog over, at det nu er flere måneder siden, der har været behov for at koge drikkevandet fra Marienborgs vandværk.
Vordingborg Kommune bibeholder sit ”meget skærpede
tilsyn” med Marienborg vandværk, og det bliver man ved med indtil vandkvaliteten i en lang periode har været helt i orden. Og der er man altså ikke endnu. 
Det samme gælder det UV-anlæg, som vandværket i øjeblikket sender alt vand igennem og uden hvilket, vandkvaliteten ville være ringere.
- Lige så snart vi kan se, at målingerne er i orden og på et stabilt niveau, så vil vi sige, at de ikke behøver UV-anlægget mere, fortæller kommunens miljøchef Rolf Hoelgaard. Marienborg Vandværk har fået tilladelse til at benytte UV-anlægget et år, hvilket vil sige frem til november 2019.

Intet nyt fra politiet
I efteråret videregav Vordingbortg Kommune iøvrigt sagen om Marienborgs dårlige drikkevand til ”anden myndighed”, som kommunen kalder det - men som i realiteten betyder, at kommunen har politianmeldt ejerne af Marienborg gods. Hvor dén sag står ved Else-Marie Sørensen ikke, for kommunen modtager ingen informationer fra den ”anden myndighed” - ej  heller om sagen overhovedet er blevet prioriteret.

Forståelse for tillidsbrist
- Vi er nået langt og det har været en meget drøj periode - mest for de borgere, der har skullet lægge krop til, mener udvalgsformanden og forstår udmærket, hvis de borgeres tillid til kommunen er væk.
- Tilliden er væk på mange områder, til vandværket og os som kommune, for vi skal jo sikre, at de får rent drikkevand. Jeg håber, at de får ro på nu og får en bedre dagligdag, siger Else-Marie Sørensen, der som sagt er optimistisk på Marienborg vandværks vegne.
- Jeg tror, vi er helt i mål indenfor to måneder, drister hun sig til at sige, men krydser for en sikkerheds skyld fingrene.
Når målingerne på vandværket er blevet gode og stabile vil Vordingborg Kommune gradvist neddrosle sit tilsyn til de tre til fire målinger om året, der er det almindelige for et vandværk af Marienborgs størrelse. Pt måles der dog fortsat hver uge.   
 

Klimaudvalgsformand Else-Marie Langballe Sørensen (SF) tør endelig tro på, at vandkvaliteten på Marienborg gods bliver godt indenfor meget kort tid. Max to måneder, mener hun. Arkivfoto: Mads Sørensen

Tilbage til forsiden

Kommentarer

10 års jubilæum med kogeanmodning fra embedslægen, HALLELUJAH hvor det kører.. Vi lejere under Marienborg Gods er imponeret over Vordingborg Kommunes manglende empati for den enkelte familie med børn.. Herrestedgud ingen rent drikkevand i 10 år.. Konsekvenser kommer jo først om årtier, og således er hverken Vordingborg Kommune eller Marienborg Gods v/Birgitte Natorp ansvarlige, da dokumentation ikke vil være tilstedeværende.. Måske Marienborg Gods betaler mere til kommuneskatten end de 9 familier, alternativt giver det ingen mening..

Tilføj kommentar