Carina Nørgaard Schou har det formelle ledelsesansvar på Borgcenteret, men deler det med....

Magten tre-deles på Borgcentret

Der kommer tre folk i ledelsen på Borgcenteret, der har mange nye planer.

Læs om vikingeplanerne her

Vordingborg - Det er klart, at det her er en opgradering. Der skal ske noget, siger museumsdirektør Keld Møller Hansen, der næsten har ledelsen på Borgcenteret på plads.

Her er der tale om en tre-deling, hvor Carina Nørgaard Schou er kommunikationsansvarlig og egentlig leder, mens Nanna Holm står for den faglige ledelse. Den  sidste i tre-enigheden, er endnu ikke ansat, men skal være en ”Event Maneger”, der primært skal bistå Carina Schou omkring arrangementer.

Der kommer således meget fokus på at få fortalt om og markedsført borgen og Borgcentert, da Carina Nørgagrad Schou, der er uddannet i kulturformidling, med fortid som redaktionschef på flere modemagasiner, især fokuserer på at trække folk til.

- Nu skal jeg i gang med den overordnede strategi. Planen er, at vi skal åbne mere op - og jeg er da også ansat med salg for øje, påpeger hun og understreger at der skal flere gæster op på Borgcenteret.

- Der er tre store projekter for Museum Sydøstdanmark, Borgring, Borgcenteret og Holmegaard.  Her får Borgcenteret nu min fulde opmærksomhed, siger hun og påpeger at der allerede er planer for en række arrangementer.

- Borgcenteret skal være her man kommer op og samles. Jeg er i gang med at snakke med de forskellige steder og håber at lave mere samarbejde med eksempelvis Stars og teatrene, siger hun. 

Det er også meningen, at de vil bruge selve museumsbygningen mere.

- Der er jo en fantastisk trappesal, der sagtens kunne bruges til arrangementer, hvor det nu har være Kornerups rådhus, der har været brugt, siger hun og understreger at det med at skabe samling om og stolhed i forhold til borgen.

Den del er middelalder arkæolog og ny faglig leder, Nanna Holm, meget enig i.

- Det skal være her man tager over med sin familie og stolt viser historien frem. Vi skal favne byen og borgen, påpeger hun, og har allerede sat fokus på at få flere lokale genstande og historier frem fra skjul.

- Det er vigtigt at man i Vordingborg er stolt af sin by, siger hun også påpeger at det er det, den gamle kongeborg kan være med til.

Helt lavpraktisk bliver der snart sat gang i en ny forpagtning af caféen, så man kan komme op og være mere på borgen.

- Jeg er også gået i gang  med at få lavet nogle ark, som børn kan  farvelægge, når man sidder der. Helt simplet, men netop for at gøre det mere hyggeligt at være her - også for børnefamilier, påpeger Carina Nørgaard Schou.

Hun er selv helt nyansat og bor ved Ringsted, men har familie i byen, mens Nanna Holm, har været ansat på museet siden 2009 og bor i Grumløse, lige uden for byen.  

 

Læs mere om planerne her

Carina Nørgaard Schou har det formelle ledelsesansvar på Borgcenteret, men deler det med....

... Nanna Holm, der har det faglige ansvar. Den sidste i ledelsen en ”Event Manager” er ikke ansat endnu. Fik du i øvrigt læst om de andre planer på side 2? Fotos: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

For Guds skyld. Lav en rigtig restaurant med rigtige danske retter. IKKE pitza, pasta og lignende. Folk skal kunne få stillet deres sult der. Så skal der nok komme yderligere besøgende. Med venlig hilsen, Ole A. Schmidt, Randers.

Tilføj kommentar