• www.henriks-hvidevarer.dk

Bevar Busrute 660R...

Leif Iversen (Stege og Omegns Lokalråd), Apollovej 3, 4780 Stege

 

Det er tid for budgetlægning i kommuner og regioner. Der kommer mange kuriøse forslag på bordet, når politikerne skal få enderne til at nå sammen. Nogle af spareforslagene kan man måske nok leve med, mens nogle vil få alvorlige konsekvenser for mange menneskers dagligliv og velfærd.

Et af de mere alvorlige forslag til reduktion finder man i Regionens budgetforslag, hvor det foreslås at nedlægge busrute 660R – den kollektive trafiks livsnerve mellem Stege og Vordingborg.

Forslaget er så langt ude – bogstavelig talt – at man må undre sig over, hvordan det i det hele taget er kommet med i sparekataloget.

Rute 660R – halvtimes driften mellem Stege og Vordingborg - er jo blandt andet forbindelsen for mange uddannelsessøgende fra Møn til Vordingborg, befolkningens adgang med kollektiv trafik til kommunens administrative centrum, befolkningens adgang generelt og i særdeleshed pendleres adgang til togforbindelser til omverdenen og for beboere uden bil adgangen til handelsforbindelser i kommunens største købstad. Derfor vil en nedlæggelse af ruten få stor betydning for blandt andet de unges uddannelsesfrekvens, bosætning og mønboeres mulighed for et frit erhvervsvalg.

Det er vores forventning at det lokale medlem af Regionen, Jens Ravn (V), vil gøre hvad han kan for at modvirke en vedtagelse af forslaget.

Vi vil opfordre alle til at engagere sig i modstanden mod forslaget, så vi forhåbentlig kan få det luget ud af buketten af spareforslag.

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvordan Skal vi komme til Vordingborg? Hvilken bus Skal vi benytte? 664 Via Bogø? Skal vi cykle til.Vordingborg?

Tilføj kommentar