• www.henriks-hvidevarer.dk

Borgmester Mikael Smed (S). Arkivfoto: Mads Sørensen

Kommunen har planer om aktieinvesteringer

Den lave rente betyder at Vordingborg kommune  overvejer at investere op mod 150 millioner i aktier via en kapitalforvalter, desuden er man på udkig efter en ny bank.

Kommunen Der er grøde i Vordingborg kommunes økonomiske planer, hvor man skal godkende regnskbet (det er ok), lave budget (der skal spares), men også findes ud af hvordan man skal ”forvalte formuen”.
Således er der lagt op til at kommunen skal investere op mod 150 millioner kroner i aktier.
- Vi skal lave en strategi for gæld og likviditet og det ser pænt ud, men som det er nu så er rente nul og vi får minus-rente for vores indestående. Derfor ser vi på at sætte penge i værdipapirer, siger borgmester Mikael Smed (S).
Han fortæller at det er op mod 150 millioner kroner, som kommunen har stående i forhold til kommende lønudbetalinger og udbetalinger for færdiggørelsen af projekter, der skal være der forhold til den økonomiske balance.
- Vi kan godt bruge dem, men så  er de væk og vi bliver straffet af Staten for at overskride det loft der er, siger han.
Rent praktisk, får  økonomiudvalget på deres kommende møde besøg af en kapitalforvalter, der skal fortælle dem om mulighederne med aktieinvesteringer.
Kommunen har tidligere jongleret med at optage lån i schweizerfranc og spekuleret i kursen. Det gik ikke så godt og kostede et to-cifret millionbeløb i tab. Det er dog ikke borgmesterens forventning at aktieinvesteringen er sammenlignelig eller vil gå i den retning.

Ny bank
Kommunen står samtidig med investeringerne også over for at skulle skifte bank.
- Vi skal have vores bankforbindelse i udbud, fordi vi har haft dem i den periode, som aftalen var gældende, siger borgmesteren, der påpeger at man har Nordea nu og hvis de byder igen, kan det være man fortsætter der, men andre - måske endda nogle af  lokalområdets pengeinstitutter, har også muligheden for at byde ind.
- Jeg ved ikke, om nogen af dem har kommuner som kunder, men nu kommer det i hvert fald i udbud, siger han

Borgmester Mikael Smed (S). Arkivfoto: Mads Sørensen

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Nice, så må vi håbe intet tabes, ikke okay at gamble.. Gør nu noget for lokalsamfundet, butikkernes lukketider i turistsæsonen skal øges, flere parkeringspladser, mindre tilladelser til spøjtning af gift i konventionelle landbrug, og tilskud til økologisk drift..

Spekulation i fremmed valuta ! Blev er kommunalbestyrelsen ikke blevet en skid klogere efter at have tabt 35 millioner på valuta spekulation sidst man gjorde dette ? Hvad med at bruge pengene på borgerne i stedet ved at sikre bus forbindelser renoverer skoler og daginstutioner og derved bruge pengene på dem som har betalt dem nemlig skattyderne ?

Tilføj kommentar