• www.henriks-hvidevarer.dk

EUC skulle i august i år have startet en ny uddannelsesinstitution med fokus på teknologi transport, byggeri op i den gamle svømmehal ved Iselingeskolen. Men på grund af forsinkelsen af byggeriet af den nye svømmehal må projektet udskydes et år. Foto: Mille Holst

Vordingborg misser uddannelsessted i år

EUC skulle i august have startet uddannelsesinstitution med fokus på teknologi transport, byggeri op i Vordingborg, men lokaleproblemer betyder, at hvis det overhovedet bliver til noget, går der mindst et år endnu, før man er klar. 

Vordingborg Det lød flot tilbage i april, hvor Anders J. Andersen (S), som formand for arbejdmarkedudvalget i en pressemeddelelse glædede sig over hvordan  et ”langt forarbejde nu gav resultat”, således at erhvervsskolen EUC Sjælland igen ville komme til Vordingborg og åbne et grundforløb samt ekstra uddannelsesmuligheder indenfor teknologi, byggeri og transport, allerede nu her i august.
Det skete dog ikke og EUCs komme har lange udsigter, viser det sig nu.
- Vi er i fortsat dialog om mulighederne, men det har vist sig vanskeligt. Hvis det bliver til noget, bliver det tidligst i august 2019, vi kan starte et grundforløb op, fortæller Thomas Ter-Borch, der er uddannelseschef på EUC Sjælland.
Problemet er, at der ikke er nogen steder, de kan være.
Dengang kommunen i april meldte ud, at EUC ville komme, var planen at de skulle være i den gamle svømmehal, når den nye blev taget i brug. Man vidste dog allerede da, at det ikke var muligt at nå til august i år, på grund af, at nye svømmehal var forsinket.
Dengang var EUC dog i dialog med kommunen om midlertidige lokaler og alle ment at det ville kunne lade sig gøre at finde noget før start i august. Men det var det ikke.
- Vi fik vist nogle muligheder, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre, fortæller Thomas Ter-Borch.
Blandt andet fik de anvist en del af den gamle Kvickly, hvor gulvet godt nok var af beton, men hvor der ikke var nogen rum. Et andet sted var et ”gammelt MC-værksted” i Masnedsund, hvor loftet var så lavt, at der ville skulle graves ud, ligesom den tredje mulighed - den tidligere SFO bag Marienberg skole - ifølge uddannelseschefen, var i så ringe stand på grund af vandskade, at de ikke ville kunne tillade sig, at have folk gående i det.
- Det vi fik vist var i en stand, hvor der skulle smides millioner i, og det havde vi ikke lyst til, når det drejer sig om lejede og midlertidige lokaler, fortæller Thomas Ter-Borch.
Der er dog stadig dialog om man håber fortsat at overtage den gamle svømmehal, der ventes lukket, når den nye står klar i efterårsferien.
- Vi klemmer på. Jeg vil til Vordingborg og arbejder på finde ud af mulighederne, siger han.
- Men det kræver et lokale, med både betongulv og til klasselokale, siger han.
EUC har tidligere haft et malerforløb på Elmeallé i Vordingborg, der lukkede ned for år tilbage, men hvis det nye kommer - og kan blive selvfinansierende, så ser EUC også udvidelsesmuligheder i byen - hvis der bliver plads.

EUC skulle i august i år have startet en ny uddannelsesinstitution med fokus på teknologi transport, byggeri op i den gamle svømmehal ved Iselingeskolen. Men på grund af forsinkelsen af byggeriet af den nye svømmehal må projektet udskydes et år. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvis det er økonomisk muligt, lokalplanen tillader det, og der er nok kvadratmetre, så kunne den tomme erhvervsbygning på Krondrevet (ved siden af THansen) måske være et emne. Det ligger i et erhvervskvarter, i rimelig gåafstand fra togstationen og meget tæt på omfartsvejen. Måske antallet af P-pladser vil være en udfordring, men der ligger et område for enden af Stokkedrevet, som midlertidigt kunne indrettes som extra p-plads. Ved denne løsning kunne der igen komme liv i bygningen, og det vil gavne hele området.

Tilføj kommentar